Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010
Σήμερα έλαβα το παρακάτω παραπλανητικό e-mail που υποτίθεται οτι μου έστειλε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος:
"Αγαπητοί πελάτες, 
Τα αρχεία μας δείχνουν ότι η σύνδεση του λογαριασμού σας έχει παγώσει λόγω της ακόλουθους λόγους.

Είσοδος σε δίκη με ανακριβείς πληροφορίες.

Ελλιπής ή ελλείποντα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την Εθνική Τράπεζα ηλεκτρονικό λογαριασμό.

Σας προτρέπουμε να αποκαταστήσει την Εθνική Τράπεζα σε απευθείας σύνδεση λογαριασμού αμέσως να αποτρέψει το κλείσιμο του λογαριασμού σας.

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να αποκατασταθεί η Εθνική Τράπεζα ηλεκτρονικό λογαριασμό:

Εθνική Τράπεζα ηλεκτρονικό λογαριασμό

Ορισμένοι χρήστες του Διαδικτύου τραπεζικές θα λάβει αυτό το μήνυμα αρκετές φορές οφείλεται σε τεχνικά ζητήματα, ωστόσο, ακολουθώντας τις οδηγίες τουλάχιστον μία φορά είναι υποχρεωτική

© 2010 Εθνική Τράπεζα."

Πρώτα απο όλα ποτέ μα ποτέ δεν δίνουμε στοιχεία μας όπως το PIN της κάρτας μας και τον αριθμό της, είτε σε κάποια ιστοσελίδα είτε σε τρίτους. Οι οποιεσδήποτε συναλλαγές μέσω internet θα πρέπει να γίνονται μόνο μέσα απο την ιστοσελίδα του επίσημου φορέα που εμπιστευόμαστε και φυσικά να υπάρχει ssl (δηλαδή επάνω στη γραμμή διευθύνσεων αντι για http να έχει https).

Οι ιστοσελίδες στις οποίες παραπέμπουν τα παραπλανητικά μηνύματα δεν είναι ολοκληρωμένες. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείτε να πλοηγηθείτε μεσα στην ιστοσελίδα μιας και οι σύνδεσμοι δεν παραπέμπουν πουθενα (αυτό βέβαια δεν αποτελεί 100% κριτήριο, αλλα είναι σύνηθες).

Η συγκεκριμένη τακτική ονομάζεται ηλεκτρονικό ψάρεμα ή Phishing. Ουσιαστικά φτιάχνουν μια ιστοσελίδα που είναι παρόμοια με κάποιας επιχείρησης (συνήθως τράπεζα) και αποστέλλονται μηνυματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) σε διάφορους λογαριασμούς με κείμενο όπως το παραπάνω, στο οποίο μας ζητούν προσωπικά στοιχεία.

Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν βάζουμε ποτέ κανένα στοιχείο μιας και η τράπεζα μας δεν θα μας ζητούσε ΠΟΤΕ αυτά τα στοιχεία !!!

Προσοχή λοιπον...
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This