Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 22 Ιουνίου 2010
Η αρχή έγινε πέρσι με το πιλοτικό ποδηλατικό αγώνα βουνού τριών ετάπ στην Ελλάδα και φέτος η διαδρομή συνεχίζεται και μεγαλώνει, με το «TRANSNATURA MTB Stage Race 2010» στις 9-12 Σεπτεμβρίου.

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν πέρσι από το Νεστόριο, πέρασαν από την Πρέσπα, τη Φλώρινα, το Νυμφαίο κι έφτασαν στο Αμύνταιο. Κάθε εκκίνηση και άφιξη ήταν μια γιορτή.

Όσοι συμμετείχαν το απόλαυσαν, όσοι παρακολούθησαν ανυπομονούν να συμμετάσχουν και να δουν τι καινούριο θα φέρει το νέο TRANSNATURA MTB STAGE RACE. Και οι κάτοικοι των περιοχών που πέρασαν οι ποδηλάτες, περιμένουν εναγωνίως τους νέους φιλοξενούμενους και τους περσινούς τους φίλους.

Ο φετινός αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ως ο πρώτος διεθνής αγώνας ορεινής ποδηλασίας με ετάπ στην χώρα μας και καλύπτει απόσταση 300 χιλιομέτρων σε τέσσερα ετάπ με συνολική υψομετρική διαφορά 7547μ και συμπεριλαμβάνει διαδρομές στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς και Κοζάνης. Στον αγώνα εκτός των αθλητών με διεθνές δελτίο μπορούν να δηλώσουν και ανεξάρτητοι αθλητές που θέλουν να πάρουν μέρος σε αυτή την πρόκληση.
Ο αγώνας θα διασχίσει 4 περιοχές, από τις ομορφότερες της Βόρειας Ελλάδας, το Αμύνταιο, το Βίτσι, τις Πρέσπες, το Νεστόριο, τον Γράμμο, την Βλάστη και άλλες πολλές πανέμορφες τοποθεσίες. Ο στόχος του είναι πρώτα από όλα να αναδείξει το ιδιαίτερο κάλλος των τοπίων και να ενώσει κατοίκους κι επισκέπτες σε κοινές δραστηριότητες. Αγωνιστικά το ενδιαφέρον είναι επίσης πολύ μεγάλο, αφού η σημαντικά μεγάλη βαθμολογία που δίνει στους αθλητές της κατηγορίας elite είναι σίγουρο πως θα αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς αθλητές από το εξωτερικό.

Για όσους από τους ανεξάρτητους αθλητές οι τέσσερις ημέρες και τα 300χλμ αγώνα ξεπερνούν τις δυνατότητές τους, διοργανώνεται επίσης αγώνας μιας μέρας στις 12 Σεπτεμβρίου 54 χλμ στη διαδρομή του τέταρτου και τελευταίου ετάπ, με εκκίνηση και τερματισμό το Αμύνταιο.

Οι αθλητές ποδηλάτες μπορούν να βρουν πληροφορίες για τον αγώνα, τη διαμονή και τις παράλληλες δράσεις στο http://race.transnatura.gr/, ενώ οι εθελοντές έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τοπικοί σύλλογοι και ομάδες νέων καταθέτουν τις ιδέες τους για τις παράλληλες δράσεις που συμπεριλαμβάνουν expo στο Αμύνταιο, αγώνες, παιχνίδια για παιδιά και νέους, συναυλίες και τοπικές γιορτές, ενώ πλήθος εταιριών ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τη διοργάνωση, καθώς η προβολή που απολαμβάνουν μέσω του TRANSNATURA MTB είναι σημαντική.

Διοργανωτές του TRANSNATURA MTB STAGE RACE είναι η κοινοπραξία των εταιριών οικοτουρισμού Βιτσίου, Γράμμου και Πρεσπών και το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών σε συνεργασία με την εταιρία διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων Outsports και την εταιρία sports marketing & management CK agency. Ο αγώνας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και σε συνδιοργάνωση με τις τοπικές αρχές αυτοδιοίκησης των νομών Φλώρινας, Καστοριάς και Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και την Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης.

Όραμα των διοργανωτών είναι το TRANSNATURA να γίνει ένας θεσμός στα αθλητικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και τουριστικά δρώμενα στην περιοχή αυτή της Δυτικής Μακεδονίας και να συμβάλλει έτσι στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Άξονας όλων των ενεργειών και δράσεων είναι η ανάδειξη ήπιων μορφών τουρισμού σαν μια από τις κύριες επιλογές ανάπτυξης της περιοχής.

Εγγραφή για τον αγώνα: OUTSPORTS 2310-566522, info@outsports.gr, www.outsports.gr,

Πληροφορίες για τον αγώνα και τις παράλληλες δράσεις http://race.transnatura.gr/ και OUTSPORTS,

Video του αγώνα 2009 http://race.transnatura.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=75&Itemid=43〈=el

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «TRANSNATURA - Ένας τόπος, Τρεις περιοχές – Χίλιες αναμνήσεις» θα βρείτε στο www.transnatura.gr

Συντονιστής του TRANSNATURA: Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, www.ctp.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This