Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 20 Ιουλίου 2010
Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών γιορτάζει τα 10α γενέθλιά του

Ελάτε να τα γιορτάσουμε μαζί
Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών (CTP) ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια και από τότε διοργανώνει κάθε χρόνο εργαστήρια, εκδηλώσεις, εκθέσεις, συναντήσεις, σεμινάρια και διεθνείς ανταλλαγές για παιδιά και νέους, οι οποίοι, λόγω της γεωγραφικής απομόνωσης της περιοχής, δεν έχουν πρόσβαση στα ίδια πολιτιστικά και κοινωνικά πλεονεκτήματα που οι νέοι των αστικών κέντρων της Ευρώπης θεωρούν δεδομένα.

Φέτος το καλοκαίρι και με αφορμή τα 10α γενέθλιά του, το CTP σε συνεργασία με το Δήμο Πρεσπών διοργανώνει από τις 23 έως τις 26 Ιουλίου το καλλιτεχνικό fun camp με τίτλο «INTER’ ACTION IN PRESPA» στις εγκαταστάσεις του δημοτικού γυμναστηρίου. Η κεντρική ιδέα είναι να δημιουργήσουμε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης για νέους από όλη την Ευρώπη, όπου θα μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις, γνώσεις, δεξιότητες και τέχνες. Πιστεύουμε πως η ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών, γνώσεων και δημιουργικότητας μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο ενδυνάμωσης των νέων και κινητοποίησής τους προς μια πιο ισότιμη, βιώσιμη και ειρηνική κοινωνία.

Ομάδα – στόχος μας είναι νέοι μεταξύ 15 και 30 χρονών. Από τη μία, θέλουμε να συμπεριλάβουμε στις δραστηριότητες εθελοντές από την Ευρώπη που κατοικούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ή σε γειτονικές χώρες και από την άλλη, τους νέους από όλη την Ελλάδα με κύρια ομάδα στόχου τους νέους της περιοχής προκειμένου να γίνει μια εποικοδομητική ανταλλαγή ιδεών μεταξύ τους. Επιπλέον, οι νέοι από άλλες χώρες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν αυτή την απομονωμένη περιοχή με την πλούσια φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και οι νέοι της περιοχής θα μπορέσουν να ανακαλύψουν άλλους κόσμους, αλλά και να μάθουν να εκτιμούν τη μαγεία της περιοχής στην οποία ζουν, βλέποντάς τη μέσα από τα μάτια των άλλων.

Οι δραστηριότητες που έχουμε προγραμματίσει περιλαμβάνουν: εργαστήρια πάνω σε διαφορετικά θέματα, τα οποία θα υλοποιηθούν από τους συμμετέχοντες (χορός, θέατρο, δημιουργική ανακύκλωση, juggling, κατασκευή οργάνων, yoga, massage, παραδοσιακή μαγειρική), εκδρομές και παιχνίδια προσανατολισμού για να ανακαλύψουμε την περιοχή, βραδιά αστρονομίας, βραδιές ταινιών, συζητήσεις κτλ.

Στους συμμετέχοντες που προσφέρουν κάποια δραστηριότητα θα παρασχεθεί δωρεάν φαγητό και διαμονή, αλλά θα πρέπει οι ίδιοι να καλύψουν τα έξοδα ταξιδίου τους και να φέρουν υπνόσακο.

Επικοινωνία: 23850-51332, ctp2007@otenet.gr
Ευχαριστούμε τους συνεργάτες και υποστηρικτές μας
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This