Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
Μέχρι 31 Αυγούστου μπορούν να γίνουν μεταδημοτεύσεις για τις ερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο μαζί με όλες τις τελευταίες αναρτήσεις του ΥΠΕΣ.

Απο την Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης ΕRMIS (www.ermis.gov.gr) μας ενημερώνουν πως η διαδικασία μεταδημότευσης ολοκληρώνεται "μέσα σε διάστημα δύο έως πέντε ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών".

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ


Η διαδικασία εκτός αυτή των εξαιρέσεων είναι η ακόλουθη:

Ο πολίτης προσέρχεται στον οικείο Δήμο ή Κοινότητα για να αιτηθεί τη μεταδημότευσή του σε άλλον Δήμο ή Κοινότητα από αυτόν που ανήκει, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Βήμα 1: Ο Αρμόδιος Υπάλληλος του οικείου Δήμου ή της Κοινότητας παραδίδει στον πολίτη μία αίτηση προς συμπλήρωση.

Βήμα 2: Ο Πολίτης συμπληρώνει την Αίτηση και την παραδίδει στον Αρμόδιο Υπάλληλο του οικείου Δήμου ή της Κοινότητας μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Βήμα 3: Ο Αρμόδιος Υπάλληλος του οικείου Δήμου ή της Κοινότητας ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων που συμπλήρωσε ο πολίτης στην αίτηση, καθώς και την επάρκεια των δικαιολογητικών που έχει προσκομίσει. Εάν κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών διαπιστωθεί πως απουσιάζει κάποιο ή είναι ελλιπές, ενημερώνει τον πολίτη και ολοκληρώνει την υπόθεση.

Βήμα 4: Εκδίδεται σχετική πράξη του Δημάρχου ή του Προέδρου της Κοινότητας.

Βήμα 5: Ο Αρμόδιος Υπάλληλος του οικείου Δήμου ή της Κοινότητας καταχωρεί τα στοιχεία εγγραφής στο βιβλίο του Δημοτολογίου.

Βήμα 6: Ο Αρμόδιος Υπάλληλος κοινοποιεί την πράξη του Δημάρχου ή του Προέδρου της Κοινότητας στο Δήμο ή την Κοινότητα από την οποία ο πολίτης πρόκειται να μεταδημοτεύσει, προκειμένου να λάβει χώρα η διαγραφή του.

Ο πολίτης παραλαμβάνει τη βεβαίωση μεταδημότευσης.



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This