Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010
Ο Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης «ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ» υποδέχεται στα πλαίσια του 39ου Φεστιβάλ Ολύμπου, την μεγάλη ελληνίδα συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου την Παρασκευή 13 Αυγούστου στις 21:30 για μια μαγευτική συναυλία.

Στους πρόποδες του Ολύμπου, στο επιβλητικό Αρχαίο Θέατρο του Δίου, περιμένει τους επισκέπτες ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, με εκλεκτούς καλεσμένους και υπέροχες μουσικές συνθέσεις.


Τις μουσικές της Ευανθία Ρεμπούτσικα μόνο για τη συναυλία αυτή, θα ερμηνεύσουν , η ξεχωριστή Ντιλέκ Κοτς, συνεργάτιδα της από την μουσική της «Πολίτικης Κουζίνας» και σε πρώτη εμφάνιση ο γνωστός ηθοποιός Όθωνας Μεταξάς (ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες στην πολύ επιτυχημένη σειρά του Mega, Η ζωή της άλλης ) .

Η σχέση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με τον κινηματογράφο ξεκινάει από την παιδική της ηλικία, όταν τρύπωνε στον κινηματογράφο του πατέρα της στην Κάτω Αχαΐα Πατρών. Έτσι εξηγείται που η μουσική της, ακόμη κι αν δεν είναι γραμμένη αποκλειστικά για κάποια ταινία, χαρακτηρίζεται ως «κινηματογραφική», καθώς διαθέτει πλοκή και εικόνες, χρώματα, λυρισμό και συγκίνηση. Έχει συνεργαστεί με πολλούς έλληνες καλλιτέχνες, με μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο, όπως η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Έλλη Πασπαλά, η Νανά Μούσχουρη και άλλους και έχει γράψει κομμάτια που αγαπάει η νεολαία.

Οι μελωδίες της για την «Πολίτικη Κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη τιμήθηκαν με το πρώτο Βραβείο Μουσικής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αλλά και τα κομμάτια της για την ταινία «Ο πατέρας και ο γιος μου» του Τούρκου σκηνοθέτη Çagan Irmak απέσπασαν το βραβείο «Soundtrack 2006» του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου και «Ανακάληψη της χρονιάς», στα βραβεία World Soundtrack awards στο Βέλγιο.

Τους καλλιτέχνες θα συνοδεύουν:
Πιάνο, ακορντεόν και κρουστά: Ανδρέας Συμβουλόπουλος
Κανονάκι: Πάνος Δημητρακόπουλος
Τρομπέτα καβάλ: Παντελής Στόικος
Τύμπανα: Νίκος Παπαβρανούσης
Μπάσσο: Φέργκους Κάρρυ
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This