Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010
Η ελευθερία, ως έννοια, είναι ταυτόσημη με την δυνατότητα να ξεκινά κανείς από την αρχή. Η ελευθερία αρχίζει με το αυθόρμητο που οδηγεί σε μια νέα αρχή … το θαύμα της ελευθερίας έγκειται σε αυτή την δυνατότητα της απαρχής…
Hannah Arendt

Το «άρχειν» δεν αναφέρεται σε κάποια αρχηγία … αλλά στο δικαίωμα να ξαναρχίζει κανείς την ζωή του, να κάνει μια νέα αρχή. Το δικαίωμα του να θέτει κανείς εαυτόν σε μια καινούργια αφετηρία μιας μικρής ή μεγάλης προσπάθειας…
Νίκος Κοτζιάς στον πρόλογο του έργου του Amartya Sen «Η Ανάπτυξη ως Ελευθερία».


Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2010, ξεκίνησε μία προσπάθεια νέων ανθρώπων να συγκροτήσουν μία, όσο το δυνατόν διευρυμένη, συλλογική έκφραση για να απαιτήσουν το δικαίωμα του «άρχειν». Η προσπάθεια αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα της επιλογής του Γιάννη Παπαϊορδανίδη ως Υποψηφίου Περιφερειάρχη με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ο συνδυασμός του Γιάννη Παπαϊορδανίδη ΑΡΧΗ…ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ στελεχώθηκε κατά βάση από νέους ανθρώπους που έκαναν πράξη το δικαίωμα του «άρχειν». Έθεσαν τον εαυτό τους στην αφετηρία μιας καινούργιας προσπάθειας. Παρά την αρνητική συγκυρία για το πολιτικό σύστημα, την πολύπλευρη κρίση της χώρας, τα λάθη ή/και τις παραλείψεις, τις παιδιάστικες αιτιάσεις των εραστών ενός παρωχημένου πολιτικού star system και την «ανισότητα όπλων» υπέρ του κύριου αντιπάλου, ο συνδυασμός ΑΡΧΗ…ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ κατάφερε να κοιτάξει «στα μάτια» τον αντίπαλο, να παλέψει με ήθος βάζοντας μπροστά την Πολιτική και τον Πολίτη και να εξασφαλίσει την Δεύτερη Κυριακή για όλους μας.

Πλέον, είναι στα χέρια μας το τι θα πράξουμε. Είναι στα χέρια και στην κρίση της Κοινωνίας των Πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας. Όλοι μαζί θα επιλέξουμε αν θέλουμε να κάνουμε μία νέα αρχή ή αν θ’ αναπαλαιώσουμε ένα κακό παρελθόν. Όλοι μαζί θ’ αποφασίσουμε αν κάνουμε πράξη το δικαίωμα του «άρχειν» ή αν διστάζουμε να δηλώσουμε παρόν σε μία νέα προσπάθεια, δίνοντας μ’ αυτή την άρνησή μας μια επιπλέον θητεία στ’ απομεινάρια του πελατειακού συστήματος εξουσίας του κ. Λεούδη. Όλοι μαζί, σε κάθε περίπτωση, θα διαμορφώσουμε την επόμενη μέρα για την Δυτική Μακεδονία. Όλοι μαζί θα κληθούμε ν’ αποδείξουμε την συνέπειά μας στο αίτημα για ανανέωση, συμμετοχή και για απελευθέρωση των δυνάμεων της Δυτικής Μακεδονίας.

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010 αποφασίζουμε για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας. Η κάθε ψήφος θα διαμορφώσει τη Δυτική Μακεδονία.

Απορρίπτουμε την συντήρηση ενός ένοχου παρελθόντος. Απορρίπτουμε την συνέχιση της μιζέριας μας. Καταψηφίζουμε τους κύριους υπεύθυνους της κρίσης στη Δυτική Μακεδονία.
Ψηφίζουμε για να στηρίξουμε την ανανέωση, την καθαρότητα, την ζωντάνια.
Ψηφίζουμε την αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς.
Ψηφίζουμε με σεβασμό και αλληλεγγύη για τους συμπολίτες μας.
Ψηφίζουμε για να θεμελιώσουμε σε νέες γερές βάσεις το μέλλον μας. Ψηφίζουμε για την απελευθέρωση των ανθρώπων της Δυτικής Μακεδονίας.
Ψηφίζουμε τον Γιάννη Παπαϊορδανίδη και τον συνδυασμό ΑΡΧΗ…ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.


ΡΟΥΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This