Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010
Αυτός είναι ο Δακής...

Με επιστολή του στα ΜΜΕ της Κοζάνης ο κ. Γ. Δακής αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας που χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. αναφέροντας χαρακτηριστικά «….η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας ασχολήθηκε ελάχιστα την τρέχουσα χρονιά με την διαδικασία παραγωγής έργων, καθυστερώντας ανεπίτρεπτα τους ρυθμούς απορρόφησης. Πρόσφατα μάλιστα και λίγες μέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη της αιρετής διοίκησης, έγιναν τοποθετήσεις στελεχών στην διοίκηση και στις μονάδες της Διαχειριστικής Αρχής».

Μέχρι σήμερα αποφύγαμε επιμελώς, για λόγους αρχής, την ανάμειξή μας στην αντιπαράθεση των υποψήφιων συνδυασμών για τις περιφερειακές εκλογές. Επειδή όμως για μία ακόμη φορά, ο απερχόμενος νομάρχης Κοζάνης κ. Δακής ψεύδεται διαδίδοντας αναλήθειες, είμαστε υποχρεωμένοι για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα εξής:

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2009 που ανέλαβε καθήκοντα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κίρκος, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας που χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, τα οποία αποστέλλονται και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσίαζε την ακόλουθη εικόνα (τα ποσοστά είναι επί του προϋπολογισμού του προγράμματος που ανέρχεται στα €526.500.000,00 ευρώ):


* Προσκλήσεις προς φορείς υλοποίησης για υποβολή προτάσεων έργων: 47%
* Ενταγμένα έργα: 20%
* Συμβάσεις έργων: 11%
* Πληρωμές: 3%


Τα ανωτέρω ποσοστά αφορούν σχεδόν στο σύνολό τους έργα μεταφερόμενα από το 3ο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2000 – 2006.

Σήμερα, μόλις 10 μήνες μετά, το πρόγραμμα παρουσιάζει την εξής εικόνα:

* Προσκλήσεις προς φορείς υλοποίησης για υποβολή προτάσεων έργων: 72%
* Ενταγμένα έργα: 35%
* Συμβάσεις έργων: 22%
* Πληρωμές: 16%


Η σημερινή πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας ασχολήθηκε επίμονα και με ενάργεια το ελάχιστο διάστημα των τελευταίων 11 μηνών με τη διαδικασία παραγωγής έργων, όπως φαίνεται από τα προηγούμενα και είναι συνεπής με τη δέσμευση που ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2010, ότι δηλαδή το 2011 το πρόγραμμα θα είναι «στρωμένο» και θα έχει «αέρα στα πανιά του».

Στο καθυστερημένο ενδιαφέρον του κ. Δακή (τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη του ΕΣΠΑ), απαντούμε το εξής: Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και μιλάμε με καθαρά λόγια.

Σε σχέση με τις τοποθετήσεις προϊσταμένων στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνουμε δημόσια για δεύτερη φορά τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακή, ότι σύμφωνα με νόμο 3839/16-4-2010 του Υπουργείου Εσωτερικών, έληξε η θητεία όλων των προϊσταμένων οργανικών μονάδων του δημοσίου και βέβαια και των διαχειριστικών αρχών, όπως ρητά αναφέρεται.

Η επιλογή των νέων προϊσταμένων έγινε με βάση το άρθρο 8 του ν. 3614/2007 που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Στη διαδικασία επιλογής που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2010 στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν κρίσεις προϊσταμένων των οργανικών μονάδων των διαχειριστικών αρχών όλης της χώρας. Κατά συνέπεια, είναι τουλάχιστον ακατανόητη η εμμονή του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στο θέμα της τοποθέτησης προϊσταμένων και στελεχών στη Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι κατ’ επανάληψη αναφορές του σε μια διαδικασία καθ’ όλα νόμιμη, ηθική και αξιοκρατική, αποδεικνύουν εμπάθεια προς τα εν λόγω αξιόλογα στελέχη της διοίκησης, τάσεις ρεβανσισμού και σκόπιμη άγνοια των αποτελεσμάτων της ένορκης διοικητικής εξέτασης για τη διαχείριση των πόρων δημοσιότητας του 3ου ΠΕΠ, στα οποία έχουν αναφερθεί και κορυφαία στελέχη της δικής του παράταξης, ουσιαστικά κατακεραυνώνοντας τη διαχείριση του προηγούμενου Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.


Γραφείο Τύπου
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This