Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010
Η ενέργεια στην σύγχρονη εποχή αποτελεί βασικό παράγοντα ανάπτυξης. Η ενέργεια έχει μετατραπεί σε καταναλωτικό αγαθό, το δε ύψος της παραγωγής και της κατανάλωσης έχει συνδεθεί με το βιοτικό επίπεδο και την ανάπτυξη της κοινωνίας.
Στην χώρα μας η ανάπτυξη στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγική διαδικασία της ΔΕΗ, η οποία με την επάρκεια της ηλεκτρικής ενέργειας συνέβαλε καθοριστικά στην πρόοδο της κοινωνίας.

Με την παραγωγική της ικανότητα έγινε η ατμομηχανή της ανάπτυξης.
Στην ιδιαίτερα κρίσιμη και ζοφερή περίοδο για το μέλλον της πατρίδας μας, υποχρέωση της πολιτείας είναι να ενισχύσει τις προσπάθειες της ΔΕΗ και των εργαζομένων για να ξαναγίνει κινητήριος μοχλός της νέας ανάπτυξης.


Στην κατεύθυνση αυτή ο Νομός Κοζάνης και ο Νομός Φλώρινας, η ευρύτερη περιοχή της Δ. Μακεδονίας, θα πρέπει να έχει κεντρικό ρόλο στο νέο ενεργειακό τοπίο, στα πλαίσια της απελευθέρωσης της ενέργειας και της νέας ενεργειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για να περιφρουρήσουμε τον ενεργειακό ρόλο της Δ. Μακεδονίας στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, πρέπει άμεσα να αρχίσουν οι διαδικασίες κατασκευής της 5ης μονάδας στην Πτολεμαΐδα και της νέας μονάδας στη Μελίτη Φλώρινας με αντιρρυπαντική τεχνολογία. Οι καθυστερήσεις είναι αδικαιολόγητες.

Άμεσα επίσης πρέπει να προγραμματισθούν και να υλοποιηθούν από την επιχείρηση οι νέες πολιτικές ενέργειας των ανανεώσιμων πηγών και των νέων τεχνολογιών. Υπάρχουν στην περιοχή όλες οι προϋποθέσεις.

Οι εξελίξεις αυτές είναι ζωτικής σημασίας για να συνεχίσει η ΔΕΗ να είναι πρωταγωνιστής και να συμβάλλει καθοριστικά σε συνεργασία και με τις ιδιωτικές επενδύσεις στη νέα ενεργειακή πολιτική της χώρας μας.

Τέλος καθήκον όλων μας είναι η ενεργητική στήριξη των εργαζομένων και της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, οι οποίοι αγωνίζονται για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις για τη ΔΕΗ και την ενεργειακή πολιτική.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This