Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010
Στις 16 Δεκεμβρίου 2010, το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοίνωσε μειώσεις τιμών, σε 661 προϊόντα καθημερινής χρήσης, από 36 εταιρίες.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. πιστεύει ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα και χαιρετίζει την προσπάθεια του Υπουργείου και την ανταπόκριση των συγκεκριμένων εταιριών. Απαιτούνται, όμως και επόμενα βήματα.

Η ακρίβεια, στα είδη καθημερινής χρήσης αποτελεί, εδώ και χρόνια, βασικό και μεγάλο πρόβλημα των καταναλωτών της χώρας μας. Συγκριτικές τιμοληψίες μας, σε Ελλάδα και Ευρώπη, κατέδειξαν μεγάλες διαφορές τιμών. Οι καταναλωτές της Ελλάδας έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν, ακριβά, την πολιτική κάποιων εταιριών, που, δεν ενδιαφέρονται, για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και συνεχίζουν να πωλούν τα είδη τους, σε υψηλές τιμές. Αυτές οι εταιρίες πρέπει να κατονομαστούν, δημόσια, για να γνωρίζουμε οι καταναλωτές ποιοι δε σέβονται τα δικαιώματά μας, στην προστασία των οικονομικών μας συμφερόντων.

Ζητούμε, λοιπόν, από το Υπουργείο, να δώσει, στη δημοσιότητα, τα ονόματα των επιχειρήσεων, που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και της ακρίβειας.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. δηλώνει ότι, μόλις το Υπουργείο δώσει ονόματα, θα προχωρήσουμε, σε ενέργειες, εναντίον αυτών των επιχειρήσεων, ώστε να αντιληφθούν, επιτέλους, ότι οι καταναλωτές δεν είμαστε «αγελάδες για άρμεγμα», αλλά ξέρουμε να τιμωρούμε όσους κερδοσκοπούν ή αδιαφορούν, για μας.

Παράλληλα, παροτρύνουμε τους καταναλωτές να προτιμούν τα προϊόντα των εταιρειών που μείωσαν τις τιμές σε προϊόντα καθημερινής χρήσης.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This