Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010
Στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου “Ανοικτή Πρόσβαση: Έρευνα-Εκπαίδευση-Δημόσια Δεδομένα” που διοργανώνεται στην Αθήνα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48) στις 16-17 Δεκεμβρίου, την πρώτη μέρα του συνεδρίου (16.12.10) στο κτίριο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, στο Μικρό Αμφιθέατρο από τις 10:00 μέχρι τις 15:00 θα πραγματοποιήσουμε το StatData Camp με χρήση δεδομένων από τη Eurostat και την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

Το StatData Camp είναι συνέχεια του GeoData Camp και αποτελεί μια ανοικτή συνάντηση εθελοντών, χρηστών και πολιτών, που επιθυμούν να ενισχύσουν τα στατιστικά δεδομένα και τη διάδοση της χρήσης τους. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί μέσα σε μία μέρα, η ανάπτυξη εφαρμογών χρήσης των ανοικτών στατιστικών δεδομένων. Οι εφαρμογές μπορεί να καλύπτουν τις ανάγκες είτε της δημόσιας διοίκησης, είτε των πολιτών, είτε των επιχειρήσεων. Στη συνάντηση ενθαρρύνεται ακόμα η ανάπτυξη και παρουσίαση ιδεών, σχεδίων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν ανοικτά γεωδεδομένα και ΕΛ/ΛΑΚ, καθώς και η ανάδειξη των οικονομιών κλίμακας που μπορούν να επιτευχθούν μέσω της χρήσης ΕΛ/ΛΑΚ και του συνεργατικού τρόπου ανάπτυξης για την υλοποίησή τους.

Σε διεθνές επίπεδο, η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποίηθεί παράλλληλα με τη Eurostat Hackday (http://blog.okfn.org/2010/12/06/eurostat-hackday-16th-december-2010/) που οργανώνεται από το Open Knowledge Foundation σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις στις 16 Δεκεμβρίου με τα δεδομένα που έχει διαθέσει η Eurostat προκειμένου να γίνει καθάρισμα, ταξινόμηση και διάθεση τους με ανοιχτό τρόπο στο κοινό. Για ιδέες σχετικά με το πρόγραμμα δείτε http://opengovernmentdata.okfnpad.org/eurostat-hackday.

Από την Ελληνική πλευρά η οργάνωση της εκδήλωσης γίνεται από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Η Ελληνική Εταιρία Ελεύθερου Λογισμικού με την υποστήριξη της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας η οποία και θα διαθέσει μέρος από τα δεδομένα της για την εκδήλωση αυτή.

Η πρόσκληση για συμμετοχή στο StatDatacamp 2010 είναι ανοικτή σε όλους, είτε είναι δημιουργοί, είτε χρήστες, που θα ήθελαν να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις ανάγκες τους με τους δημιουργούς που θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, προσφέρει μια αίθουσα με παροχή σύνδεσης internet, και υποδομές για να μπορούν να γίνουν παρουσιάσεις

Σκοπός της εκδήλωσης είναι:
  • να πραγματοποιηθούν μια σειρά από δράσεις που σχετίζονται με το καθάρισμα των δεδομένων, την καταλογογράφησή τους και τη διάθεση στο κοινό με τον πλεον ανοιχτό τρόπο μέσω του CKAN και του geodata.gov.gr
  • να γίνει μια πρώτη συζήτηση για το πως τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας
  • να προσδιορίσουμε τα ζητήματα που σχετίζονται με την πρακτική διάθεση των ανωτέρω δεδομένων και τις θεσμικές αλλαγές που είναι απαραίτητες προκειμένου περισσότερα σύνολα δεδομένων και σχετικές υπηρεσίες να γίνουν διαθέσιμα στο κοινό
Την Πέμπτη 16/12 θα γίνει ανάπτυξη εφαρμογών με στατιστικά δεδομένα, συζήτηση και επίδειξη του CKAN, εκπαίδευση για συνεισφορά στο άνοιγμα στατιστικών δεδομένων και σχετικών εφαρμογών και συζήτηση για το ποια στατιστικά δεδομένα μπορούν να είναι δημόσια.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This