Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011
Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι μπροστά στο κλείσιμο της ΔΟΥ Σερβίων, μια ΔΟΥ που εξυπηρετεί ολόκληρη την περιοχή. Διαβάστε παρακάτω το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων - Βελβεντού:

Με έκδηλη ανησυχία πληροφορούμαστε αρχικά ανεπίσημα από τα ΜΜΕ αλλά πρόσφατα από δηλώσεις του βουλευτή του νομού Κοζάνης κ. Αθανασιάδη Αλέξανδρο για διάφορα σενάρια που αφορούν την κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών και συγκεκριμένα των Δ.Ο.Υ. σε περιφερειακούς δήμους και τη συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών στις πρωτεύουσες των νομών.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη λογική τέτοιων εξελίξεων για τους εξής προφανείς λόγους.


1. Η πολιτεία πρόσφατα προχώρησε σε μια μεγάλη μεταρρύθμιση με τη νέα αρχιτεκτονική στον χώρο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης (πρόγραμμα Καλλικράτης). Η μεταρρύθμιση αυτή είχε και έχει στο επίκεντρό της την συγκρότηση βιώσιμων αυτοδιοικητικών μονάδων με λειτουργία υπηρεσιών που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των πολιτών. Ο νέος δήμος Σερβίων – Βελβεντού είναι ένας βιώσιμος δήμος σύμφωνα με τα κριτήρια που θέσπισε η ίδια η πολιτεία και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τις πλέον απαραίτητες υπηρεσίες στους κατοίκους.

2. Ο δήμος μας εκτείνεται σε μεγάλη έκταση και έχει πολλά ορεινά χωριά έτσι ώστε ενδεχόμενη κατάργηση υπηρεσιών θα προκαλεί μεγάλη οικονομική αλλά και σωματική ταλαιπωρία των κατοίκων λόγω της μεγάλης απόστασης από την Κοζάνη που αποτελεί την έδρα του νομού, αλλά και λόγω της ελλιπούς συγκοινωνίας.

3. Οι επαγγελματίες της περιοχής μας θα επιβαρύνονται οικονομικά και θα σπαταλούν χρόνο για συνεχείς μετακινήσεις στην Κοζάνη.

4. Θα προκύψει πρόβλημα με την παραμονή ειδικευμένων επαγγελμάτων στην περιοχή μας όπως είναι λογιστές, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί κλπ.

Σε οποιαδήποτε απόφαση του Υπουργείου στην κατεύθυνση κλεισίματος της Δ.Ο.Υ. Σερβίων, οι συνέπειες για την επαρχία μας θα είναι τραγικές, αφού:
  • Θα ενταθεί ο οικονομικός μαρασμός της περιοχής μας.
  • Θα συνεχισθεί η πληθυσμιακή αποψίλωση με ερημοποίηση ολόκληρων χωριών αλλά και με αποδυνάμωση του δήμου συνολικά.
  • Αποδυναμώνεται στην πράξη πριν ακόμη ξεκινήσει τη λειτουργία του, ο νέος Καλλικρατικός Δήμος αφού θεωρούνταν από τους κατοίκους δεδομένη η ισχυροποίηση και όχι η αποδυνάμωση της έδρας του δήμου σύμφωνα με τις διακηρύξεις.
  • Αναιρείται στην πράξη η δέσμευση της πολιτείας για αποκεντρωμένη περιφερειακή ανάπτυξη με διασφάλιση υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη κοντά στον τόπο κατοικίας του.
  • Τι νόημα θα έχει η σύσταση νέων υπηρεσιών όπως Τεχνική Υπηρεσία, Πολεοδομία όταν η λειτουργία τους εξαρτάται από την παρουσία άλλων υπηρεσιών όπως η Δ.Ο.Υ.

Τέλος πρέπει να σας επισημάνουμε ότι επειδή πιστεύουμε ότι η Δ.Ο.Υ. Σερβίων θα παραμείνει σαν μοναδική στο νέο δήμο θεωρούμε επιβεβλημένη την μεταφορά των φορολογικών φακέλων φυσικών και νομικών προσώπων των δημοτικών διαμερισμάτων Βαθυλάκκου, Μεσιανή, Ροδίτη, Λευκάρων, Νεράιδας που σήμερα υπάγονται στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης.
Καλούνται οι βουλευτές του νομού Κοζάνης να συστρατευθούν στην προσπάθεια του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού να συνεχίσει να λειτουργεί η Δ.Ο.Υ. Σερβίων.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This