Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Στις 4 Μαρτίου το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES) και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP)θα βρεθούν -οι μεν στην Αθήνα και οι δε στο Ελσίνκι-, για να προετοιμάσουν τις οικονομικές στρατηγικές διακυβέρνησης που προτείνουν.

Η διαφορά όμως στα δύο κόμματα είναι εμφανής. Υπάρχουν δύο τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα επικεντρώνεται στο να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη, από την άλλη μεριά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κινείται γύρω από τη φιλοσοφία της "ανταγωνιστικότητας", πράγμα το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία της Ε.Ε., μειώνοντας και άλλο τους μισθούς, διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις, αυξάνοντας την ανεργία και κόβοντας ακόμη περισσότερα από τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Poul Nyrup Rasmussen δήλωσε πως "σε αυτές τις δύο συναντήσεις θα φανεί η μεγάλη διαφορά των δύο κομμάτων. Από τη μία το ΕΣΚ που προτείνει μια ριζική αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. -τα πράγματα μέχρι σήμερα- και από την άλλη το ΕΛΚ με την Μέρκελ και τον Σαρκοζί που υποστηρίζουν "το πακέτο της ανταγωνιστικότητας", το οποίο σημαίνει μεγαλύτερη λιτότητα."

Μια άλλη Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εφικτή. Εαν σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες ξεχαστεί η λέξη αλληλεγγύη, τότε σίγουρα η Ε.Ε. θα έχει δεχθεί ένα βαθύτατο πλήγμα. Είναι ώρα να αλλάξουμε γραμμή πλεύσης και να κάνουμε δικό μας πρόβλημα το κάθε πρόβλημα των κρατών-μελών της ευρωπαϊκής οικογένειας. Σήμερα είναι η Ελλάδα που χρειάζεται στήριξη, αύριο;
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This