Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011
Στις τοπικές εκλογές του Αμβούργου, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (Sozialdemokratische Partei Deutschlands - SPD) απέσπασε 49,5% και συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία εδρών στη µελλοντική τοπική βουλή του Αµβούργου. Αυτός ο θρίαμβος του SPD αποτυπώνει την τάση του γερμανικού λαού για αλλαγή, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Μέρκελ και στους Χριστιανοδηµοκράτες, πως η πολιτική αυτή που ασκείται μέχρι και σήμερα είναι ατελέσφορη για τον λαό. Μετά απο αυτή τη μεγάλη νίκη ήδη η θέση της Μέρκελ τρέμει. Βέβαια, έπονται και άλλες έξι εκλογικές αναµετρήσεις μέσα στο 2011. Παρ' όλα αυτά, το πρώτο χτύπημα απο την γενέτειρα της Μέρκελ σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για τους Χριστιανοδημοκράτες.

Οι εκλογές στη Γερμανία έχουν μεγάλο ενδιαφέρον μιας και θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αυριανή στάση της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, τόσο για τα κράτη-μέλη, όσο και για την πορεία της ίδιας της Ε.Ε.

Σήμερα, μέσα απο την παγκόσμια οικονομική κρίση, φαίνεται ήδη πως δημιουργούνται ρήξεις στην "οικογένεια" της Ε.Ε. Εαν δεν λειτουργήσουν τα κράτη-μέλη ως μία οντότητα, τότε σίγουρα όλοι θα βγούν λαβωμένοι απο αυτή την ιστορία. Για να κάνουμε την κρίση ευκαιρία, θέλει πολύ δουλειά και πάνω απο όλα καλή διάθεση. Αλλιώς πολύ φοβάμαι πως αυτό το μεγάλο εγχείρημα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρεθεί στο κενό.

Μέχρι σήμερα οι πολιτικές που ασκήθηκαν απο το Λαϊκό Κόμμα σίγουρα δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα αντί να δώσουν προοπτική. Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα με συγκεκριμένο πρόγραμμα και προτάσεις, μπορεί να αλλάξει την γραμμή πλεύσης της Ε.Ε. και να δείξει ένα καλύτερο αύριο για τους λαούς της Ευρώπης.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This