Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 8 Μαρτίου 2011
Σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 απο εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στις Η.Π.Α., ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και η οποία καταστάλθηκε βίαια απο την αστυνομία, η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη γυναίκα.

Σαφώς και σήμερα οι συνθήκες για τις γυναίκες έχουν βελτιωθεί, αλλά ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής, βοηθώντας όλοι, ωστε να εξαλειφθούν φαινόμενα βίας και ρατσισμού εναντίον των γυναικών. Σε πολλές χώρες καταπατούνται ακόμη και τα ανθρώπινα δικαιώματα τους,ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και δέχονται ποικίλες μορφές κακοποίησης.

Σήμερα γιορτάζει η γυναίκα, η κόρη, η σύζυγος, η μάνα,η φίλη, η νοικοκυρά, η εργάτρια, χωρίς η μία ιδιότητα να αναιρεί την άλλη αλλά πολλές μαζί να προσδιορίζουν το ίδιο άτομο. Έτσι η γυναίκα μπορεί να είναι η μάνα, που περιποιείται με στοργή τα παιδιά, ταυτόχρονα μπορεί να είναι και η νοικοκυρά που κάνει όλες τις δύσκολες δουλειές του σπιτιού,να είναι η σύζυγος αλλά και η φίλη. Για όλα αυτά πρέπει να τιμούμε τις γυναίκες και να αναγνωρίζουμε τα όσα προσφέρουν.


Η κοινωνία μας διαρκώς αλλάζει. Δυστυχώς τα υλικά αγαθά κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στον ρόλο που διαδραματίζουν στις ανθρώπινες σχέσεις. Οι "αριθμοί" καθορίζουν κοινωνικές συμπεριφορές εκεί που δεν θα έπρεπε καν ως άνθρωποι να τους δίνουμε σημασία. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θα πρέπει μέσα στις σημερινές συνθήκες ζωής, να βρούν τον ρυθμό, ώστε να αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο.

---------------------------------------------------------
Για την ιστορία, η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε 2 χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Η εικόνα είναι πίνακας του Norman Engel με τίτλο Abstract Woman
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This