Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011
*Του Ρούλη Κοκελίδη

Φουκουσίμα, 25 χρόνια μετά το Τσερνόμπιλ. Η ανθρωπότητα βιώνει ξανά τον πυρηνικό εφιάλτη και μάλιστα στην Ιαπωνία, η οποία ακόμη μετρά τις μεγάλες πληγές από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Ο πυρηνικός εφιάλτης είναι πλέον πραγματικότητα. Ακόμη και η πιο προηγμένη τεχνολογία φαίνεται ότι αδυνατεί να αποτρέψει μια πυρηνική καταστροφή.
Δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα ασφάλειας μεταξύ πολεμικής και ειρηνικής πυρηνικής ενέργειας. Αυτό αποδεικνύεται από τα όσα τραγικά συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην Ιαπωνία με τις αλλεπάλληλες εκρήξεις στους αντιδραστήρες του Φουκουσίμα.
Το θράσος των υπερασπιστών της πυρηνικής βιομηχανίας, τα διάφορα οικονομικά λόμπυ, θυσίασαν την ασφάλεια στον βωμό του κέρδους.
Μετά το Τσερνόμπιλ όλη η εμπειρία δεν μελετήθηκε ουσιαστικά. Αποκρύφτηκαν πολλά στοιχεία για να μην δεχθεί πλήγμα η φήμη της πυρηνικής βιομηχανίας.

Επιτακτική πλέον είναι η ανάγκη να υπάρξουν ενεργητικές πολιτικές πρωτοβουλίες σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο για την κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας άμεσα πρέπει να επανασχεδιαστεί η ενεργειακή πολιτική.
Η Ευρώπη έχει μεγάλες ευθύνες, πρέπει να αναθεωρήσει την ενεργειακή πολιτική. Να δρομολογήσει το κλείσιμο των επικίνδυνων αντιδραστήρων και να διασφαλίσει για τη Ν.Α. Ευρώπη την αποτροπή νέων πυρηνικών εργοστασίων από την Τουρκία, την Βουλγαρία και τις άλλες Βαλκανικές χώρες.
Θα πρέπει να επιταχυνθεί άμεσα η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για μια τεχνολογική επανάσταση και ένα νέο μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Η πυρηνική ενέργεια τελείωσε"
Ο ειδικός απεφάνθει.

ΖΙΟΥΖΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

Εσύ φίλε ανώνυμε, πιστεύεις πως πρέπει να συνεχίσουμε μετά και απο αυτό το συμβάν να προσανατολιζόμαστε στην πυρηνική ενέργεια; Όσον αφορά τους υποστηρικτές της που ισχυρίζονται πως είναι "φθηνή ενέργεια" έχω να πω πως μόνο φθηνή δεν είναι....