Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο,στις 8 Μαρτίου 2011, η έκθεση της ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κυρίας Ποδηματά για τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές στην Ευρώπη και η έκδοση ευρω-ομολόγων για τη χρηματοδότηση έργων. Έχω αναφερθεί εκτενέστερα σε παλιότερες αναρτήσεις μου για το τί ειναι αυτός ο Φόρος Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών χαμηλού συντελεστή, ο οποίος θα επιφέρει έσοδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι και 200 δις ευρώ ετησίως.

Η επιβολή αυτού του φόρου, κατά το ψήφισμα, θα βελτιώσει τη λειτουργία της αγοράς, μειώνοντας την κερδοσκοπία και συμβάλλοντας στη χρηματοδότηση των παγκόσμιων δημόσιων αγαθών και στη μείωση των δημόσιων ελλειμμάτων.

Με αυτόν τον φόρο, αλλάζει ως ένα βαθμό την οικονομική στρατιγική που είχε μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Απο τη μία δεν επηρεάζει καθόλου τους μικρομεσαίους πολίτες και απο την άλλη βάζει έναν δίκαιο πρόσθετο-χαμηλό φόρο σε αυτούς που ασχολούνται με τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και στους οποίους οφείλεται η σημερινή κρίση.

Η ιδέα της έκδοσης κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων, για έργα υποδομής, με στόχο τη χρηματοδότηση σημαντικών αναγκών σε υποδομή και διαρθρωτικών σχεδίων στο πλαίσιο των νέων στρατηγικών της ΕΕ που προβλέπονται στην ατζέντα «ΕΕ 2020» και η οποία περιγράφεται στην ίδια έκθεση, με την οποία θα διασφαλιστούν οι απαιτούμενες επενδύσεις και θα δημιουργηθούν το κατάλληλο κλίμα εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή αγορά, προκειμένου τα μείζονα επενδυτικά έργα να προσελκύσουν την υποστήριξη που χρειάζονται και να καταστούν, με τον τρόπο αυτό, σημαντικός μηχανισμός για τη μεγιστοποίηση της δημόσιας στήριξης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Poul Nyrup Rasmussen δήλωσε πως με αυτό το ψήφισμα που έγινε δεκτό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε πως η λιτότητα είναι μονόδρομος για την Ε.Ε.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This