Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 21 Απριλίου 2011
* Του Κώστα Μπιλιώνη

Η νεανική επιχειρηματικότητα νικώντας τη γραφειοκρατία μπορεί πλέον να γίνει πιο προσιτή στους νέους που θέλουν να πρωτοπορήσουν και να κάνουν πράξη μια καινοτόμο ιδέα σε επικερδή επιχείρηση. Η νέα γενιά είναι αυτή που καλείται να συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην αλλαγή του παραγωγικού προτύπου της χώρας. Έτσι λοιπόν οι σύγχρονες επιχειρήσεις αυτομάτως δημιουργούν ανταγωνισμό ταυτόχρονα και ανάπτυξη, όπως και νέες θέσει εργασίας άρα και μείωση της ανεργίας. Εκτός από την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας η νέα επιχειρηματικότητα είναι ένα κίνητρο για να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους και να μη φεύγουν προς το εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας.

Όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τη νεανική επιχειρηματικότητα, πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες μετατρέποντας την καινοτόμο ιδέα σε πράξη βάζοντας το λιθαράκι τους στην ανάπτυξη και ξεφεύγοντας από την υποαπασχόληση και την ανεργία.

Η νέα γενιά πρέπει να στραφεί στο εμπόριο, στην πράσινη ανάπτυξη όπως την καλλιέργεια ενεργειακών φυτών, στις νέες τεχνολογίες όπως για παράδειγμα την ψηφιακή τεχνολογία του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου, στο ηλεκτρονικό επιχειρείν και τα νέα ψηφιακά προϊόντα όπως λογισμικά, στην παραγωγή και πιο συγκεκριμένα στην παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, παραγωγή παξιμαδιών και μπισκότων, μακαρονιών, λαζανιών, κακάου, σοκολάτας και ζαχαρωτών, αρτυμάτων, καρυκευμάτων.

Στόχος είναι η ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών νέων επιχειρήσεων οι οποίες επιδιώκουν την εμπορική αξιοποίηση καινοτομικών ιδεών υπό τη μορφή της εμπορικής διάθεσης νέων προϊόντων ή υπηρεσιών ή ακόμη και την επέκταση των προϊόντων τους ή τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας όπως και της διαδικασίας παροχής υπηρεσιών που χρησιμοποιούν. Ωστόσο η υψηλή ποιότητα της επιχειρηματικής ομάδας θα προσμετράτε στην αξιολόγηση και τη βαθμολόγηση των προτάσεων όπως επίσης και οι παραγωγικές δεξιότητες, το επιχειρηματικό ταλέντο, το κατάλληλο μορφωτικό επίπεδο, η εμπειρία και η γνώση του αντικειμένου.

Τέλος η νεανική επιχειρηματικότητα με τη σωστή διαχείριση και καθοδήγηση, μπορεί να φέρει ανάπτυξη στη περιοχή καθώς και να παίξει ρόλο στη μείωση της ανεργίας. Για να μην πάει χαμένη όμως και αυτή η προσπάθεια, μιας και τα βήματα που γίνονται αυτό το διάστημα είναι προσεκτικά πρέπει να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός εποπτείας όχι μόνο στις νέες, αλλά και στις εν ενεργεία επιχειρήσεις όπου ταυτόχρονα θα αξιολογεί αλλά και θα προσπαθεί να κάνει πιο ανταγωνιστική την επιχείρηση προς όφελος του καταναλωτικού κοινού.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This