Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση αποτελεί ένα απο τα βασικότερα βήματα για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς καθώς και την ενίσχυση της δημοκρατίας. Αν και η χώρα μας, βρίσκεται πολύ πίσω στην χρήση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, τα τελευταία χρόνια η κατάσταση αλλάζει προς το καλύτερο. Παρ' όλα αυτά δεν μπορούμε να μιλάμε για Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση όταν σε κάποια χωριά δεν υπάρχει η δυνατότητα γρήγορης σύνδεσης στο διαδίκτυο. Όταν μιλάμε για περιφερειακή ανάπτυξη, πως μπορεί να γίνει επένδυση σε κάποιο τόπο σήμερα εαν δεν υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο;


Στην ομιλία του στη Βουλή ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κοζάνης Γιάννης Βλατής είπε μεταξύ των άλλων:"Και θα ήθελα να κλείσω με μία παρατήρηση για την προσβασιμότητα όλων των πολιτών σε όλο το γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας. Σε αυτό η πολιτεία θα πρέπει να φροντίσει ιδιαίτερα, γιατί όταν υπάρχει προσπάθεια της ενίσχυσης της περιφέρειας και της επιστροφής σε αυτήν νέων ανθρώπων για να εργαστούν, θα πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα της πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και αυτή δυστυχώς δεν την έχουν. Δεν την έχει την προσβασιμότητα αυτή για παράδειγμα η Ελάτη της Κοζάνης και εκατοντάδες άλλα μικρά χωριά του τόπου μας και το χωριό σας, κύριε Υπουργέ. Θα πρέπει με κάθε τρόπο και όσο το δυνατόν γρηγορότερα να την εξασφαλίσουμε."

Στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού χωριά όπως η Ελάτη, το Μεταξά, το Τριγωνικό, το Πολύρραχο και οι Γουλες, δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο γρήγορο internet. Κατ' ευθείαν αποκλείουμε απο την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση αυτούς τους πολίτες.

Αν και σε κάποιους μπορεί να φαίνεται κάτι το "μικρό", ή το "άνευ σημασίας" για πολλούς ανθρώπους και κυρίως για τους νέους είναι πολύ σημαντικό.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This