Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Το JoomlaDay Greece 2011 είναι το πρώτο επίσημο event για το Joomla!® στην Ελλάδα και μια πραγματική γιορτή για το open source λογισμικό!

Μέσα σε 2 ημέρες, 28 και 29 Μαΐου 2011, θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 25 παρουσιάσεις και workshops από κορυφαίους συντελεστές της διεθνούς και εγχώριας κοινότητας του Joomla!®.

Η είσοδος στο event είναι ΔΩΡΕΑΝ, ωστόσο καλό θα ήταν να προεγγραφείτε και να εξασφαλίσετε από τώρα τη θέση σας!

Απο την σελίδα http://joomladay.gr/ :

Έχει μείνει μόλις μία εβδομάδα πριν το πρώτο JoomlaDay Greece ανοίξει τις πόρτες του στο ελληνικό κοινό!

Περίπου 330 προεγγραφές έχουν γίνει μέχρι στιγμής (σε περίπου 3 εβδομάδες) και αν σκεφτεί κανείς ότι έχουμε 1 εβδομάδα ακόμα μπροστά, μάλλον ήταν ιδανική η επιλογή του Δαναού με 600 θέσεις στην κύρια αίθουσα! Και φυσικά θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσουμε σημαντικούς ξένους ομιλητές από Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ το event θα ανοίξει με ομιλία του ο Ryan Ozimek, πρόεδρος της Open Source Matters, Inc., της εταιρείας δηλαδή που διαχειρίζεται και "τρέχει" την κοινότητα του Joomla! και το ίδιο το project παγκοσμίως!
Όσον αφορά τις παρουσιάσεις, η συμμετοχή του κόσμου έχει ήδη ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής περισσότερες από 30 παρουσιάσεις (οι περισσότερες στα Ελληνικά), οπότε ουσιαστικά έχει ήδη κλείσει το πρόγραμμα και αυτό που απομένει είναι η τελική επιλογή για το πρόγραμμα του διημέρου. Η προσθεσμία υποβολής των παρουσιάσεων λήγει σήμερα (Παρασκευή) το βράδυ στις 12, οπότε ίσως δούμε και εκπλήξεις, καθώς ένας μεγάλος αριθμός πολύ καλών παρουσιάσεων υποβλήθηκε μόλις τις τελευταίες 2-3 ημέρες.

Μπαίνουμε πλέον στην "τελική ευθεία" για το event και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινώσουμε το οριστικό πρόγραμμα των παρουσιάσεων και των workshops που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο. Και τις 2 ημέρες το συνέδριο θα τρέξει στις 2 αίθουσες του Δαναού (συνολικής χωρητικότητας 710 ατόμων), από τις 9-10 το πρωί μέχρι τις 5-6 το απόγευμα.

Το JoomlaDay Greece θα έχει μάλλον 2 πρωτιές απ' ότι φαίνεται μέχρι στιγμής:
- Καταρχήν θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε Joomla! να τρέχει σε τόσο μεγάλη ψηφιακή οθόνη, σε διαστάσεις 11,5 x 5,5 μέτρα, επιφάνεια όσο ένα μικρό διαμέρισμα!
- Η δεύτερη πρωτιά αφορά την παρουσίαση του νέου feature της υπηρεσίας Transifex, για την collaborative μετάφραση των αρχείων γλώσσας σε Joomla! extensions μέσω του καλύτερου web based συστήματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Με την Transifex μπορεί κάποιος Joomla! extension developer να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τις μεταφράσεις που υποβάλλουν σε άλλες γλώσσες εθελοντές/contributors και ουσιαστικά λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια στην κοινότητα των προγραμματιστών του Joomla!. Την Transifex χρησιμοποιούν σήμερα μεγάλα open source projects όπως MeeGo (Intel) και Fedora (Red Hat) για να διαχειρίζονται μεταφράσεις πολλών χιλιάδων γραμμών σε δεκάδες γλώσσες από contributors σε όλο τον κόσμο! Η υποστήριξη του Joomla! δίνει πλέον ένα επαγγελματικό εργαλείο στους χιλιάδες Joomla! developers σε όλο τον κόσμο για ποιοτικές και ολοκληρωμένες μεταφράσεις στα extensions που αναπτύσουν. Το ξέρατε ότι η Transifex είναι αμιγώς ελληνική προσπάθεια; Περισσότερα στο transifex.net.

Υπάρχουν πολλές ακόμη ευχάριστες εκπλήξεις, αλλά θέλουμε να περιμένουμε ώστε να επιβεβαιωθούν πλήρως μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ένα είναι σίγουρο... Το JoomlaDay Greece 2011 θα είναι μια πραγματική γιορτή για το open source και το Joomla! στην Ελλάδα!


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This