Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή 20 Μαΐου 2011
Μετά απο το ταξίδι του στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Poul Nyrup Rasmussen, έδωσε συνέντευξη στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα EuroActiv για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο Rasmussen δήλωσε πως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου κάνει το σωστό, αλλά το πρόβλημα είναι πως οι δαπάνες για τους τόκους των δανείων είναι απλώς πολύ υψηλές. Προτείνει ως λύση μία «μετριοπαθή αναδιάταξη» (retro- profiling), δηλαδή μία μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής σε συνδυασμό με ένα χαμηλότερο επιτόκιο, βάσει συμφωνίας ανταλλαγής ομολόγων, με τη χρήση ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού εγγύησης, ο οποίος δε θα επιβαρύνει τους ευρωπαϊκούς εταίρους. Έτσι με αυτή την πρόταση θα αποφευχθεί η δυσάρεστη κατάσταση μιας και οι τράπεζες που έχουν αγοράσει ελληνικά ομόλογα να συναντήσουν δυσκολίες από ένα σκληρό «κούρεμα».

Τόνισε πως η μετριοπαθής αναδιάταξη του ελληνικού χρέους θα ελάφρυνε τους πάντες, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά επίσης τις τράπεζες και όλο το σύστημα σταθερότητας.

Τέλος, δεν συμφωνεί με πολλούς υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της, αλλα πιστεύει πως μέσα σε ένα μόλις χρόνο έχουν γίνει απο την κυβέρνηση πολλές αλλαγές. Πιστεύει πως με την σημερινή πολιτική της Ευρωπαίκής Ένωσης (που τα ηνία κατέχουν οι συντηριτικοί του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος), της πολιτικής της λιτότητας, δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Οι αδικίες για τον έλληνα πολίτη είναι πολλές και δυσβάσταχτες, ο οποίος καλείται να πληρώση την κρίση για την οποία δεν ευθύνεται. Γι αυτό και προτείνει να μας βγάλουν απο την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν, δηλαδή τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. (έχει ήδη γίνει απο το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ολοκληρωμένη πρόταση)

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This