Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 7 Ιουνίου 2011
Χθες βράδυ, ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μαγνησίας, στις 20:00 στο Βόλο, στον κινηματογράφο Αχίλλειον.
Στη συνεδρίαση αυτή, που γινόταν στο πλαίσιο των δεκάδων συνεδριάσεων και συνδιασκέψεων που πραγματοποιεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης του στις 3 Σεπτεμβρίου, ήμουν κεντρικός ομιλητής.
Η συνεδρίαση άρχισε κανονικά και μετά το τέλος της αρχικής μου εισήγησης, δεκάδες πολίτες του Βόλου εισέβαλαν στο χώρο της συνεδρίασης χειρονομώντας, φωνάζοντας συνθήματα και απαιτώντας να αποχωρήσουμε από την αίθουσα και να ματαιωθεί η συνεδρίαση. Κανείς δεν τους εμπόδισε και τα μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τους αντιμετώπισαν με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Μάλιστα στο κάλεσμά μου να μετατραπεί η κομματική συνεδρίαση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μαγνησίας σε ανοιχτή ολομέλεια πολιτών, την αρχική αμηχανία των «εισβολέων» διαδέχθηκε η στείρα άρνηση, καθοδηγούμενη από ορισμένους που μάλλον δεν είχαν αποφασίσει τι θέλουν να κάνουν ή ανέμεναν από την πλευρά μας ακρότητες και βίαιες αντιδράσεις. Κατόπιν τούτου η συνδιάσκεψη ματαιώθηκε και εγώ αποχώρησα τελευταίος από την αίθουσα της συνεδρίασης.

Ως νέος άνθρωπος συμμερίζομαι την αγωνία, την αγανάκτηση και τον προβληματισμό χιλιάδων συμπολιτών μας και ιδίως νέων ανθρώπων, που τις τελευταίες μέρες διαδηλώνουν αυθόρμητα, ειρηνικά και μαζικά στις πλατείες της χώρας.
Όπως όμως, κάθε Έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης του, έτσι και εμείς ως Έλληνες πολίτες έχουμε τα ίδια δικαιώματα. Το δικαίωμα να συνεδριάζουμε και να ανταλλάσουμε απόψεις ως μέλη μιας πολιτικής οργάνωσης.
Κάποιοι «καθοδηγητές» επιχειρούν να «καπελώσουν» και να εκμεταλλευτούν το γνήσιο προβληματισμό και αγανάκτηση του Ελληνικού λαού με συμπεριφορές και λογικές που είναι φασιστικές και αντιδημοκρατικές. Συμπεριφορές που θυμίζουν αλήστου μνήμης εποχές του σκοτεινού παρακράτους της Δεξιάς.
Είναι βέβαιο ότι η πατρίδα μας χρειάζεται αλλαγές. Αλλαγές που ξεκινούν σαφώς από το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς της χώρας. Αλλαγές που αναφέρονται στην παραγωγική της ανασυγκρότηση και τον αναπτυξιακό της προσανατολισμό. Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και σε κατεστημένες δομές και νοοτροπίες. Αλλαγές πάντοτε προς όφελος του Ελληνικού λαού. Οι αλλαγές αυτές δεν περνούν όμως μέσα από την κατάλυση θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα.
Η νέα γενιά πρέπει να είναι η πρωταγωνίστρια των αλλαγών αυτών. Για να πορευόμαστε με αξιοπρέπεια και σταθερότητα στο μέλλον. Για να πάρουμε την Ελλάδα πίσω.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This