Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011
Απαγόρευση αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων σε σεισμόπληκτες περιοχές με ειδική αναφορά στο Ακουγιού της Τουρκίας

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρόταση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα πυρηνικά απόβλητα

Την απαγόρευση της αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων σε περιοχές με υψηλό κίνδυνο σεισμικότητας και πλημμυρών αποφάσισε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εγκρίνοντας πρόταση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τη διαχείριση των ραδιενεργών αποβλήτων.

Η πρόταση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που κατατέθηκε και εγκρίθηκε πρώτη φορά κατά το προκαταρκτικό στάδιο έγκρισης της νομοθεσίας από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καλεί επίσης ρητά την ΕΕ να εμποδίσει τα σχέδια της Τουρκίας για την κατασκευή σταθμού πυρηνικής ενέργειας στο Ακουγιού.

Με αφορμή την υπερψήφιση της πρότασης, ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε:

"Η απαγόρευση λειτουργίας πυρηνικών σταθμών και αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων σε περιοχές έντονης σεισμικότητας είναι ένα απαραίτητο βήμα προς την αποπυρηνικοποίηση της Ευρώπης.

Το πρώτο βήμα έγινε. Το Κοινοβούλιο ενέκρινε τη νομοθεσία για τη διαχείριση των πυρηνικών αποβλήτων θέτοντας απαγόρευση στην αποθήκευση πυρηνικών αποβλήτων σε τέτοιες περιοχές και έδειξε ότι πήρε τα μαθήματα από την καταστροφή στην Ιαπωνία.

Είναι απαραίτητο την ίδια στιγμή να ασκήσουμε κάθε πίεση σε χώρες όπως η Τουρκία ώστε να ακυρώσουν τα επικίνδυνα για τους κατοίκους τους καθώς και για όλους εμάς τους ευρωπαίους πολίτες σχέδια εγκατάστασης πυρηνικών σταθμών σε περιοχές υψηλής σεισμικότητας όπως το Ακουγιού ".
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This