Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011
Οφείλω να σαςσυγχαρώ όλους- ειδικότερασυγχαίρωτον εκπρόσωπό σας Τριανταφυλλίδη Κωνσταντίνομε τον οποίο συνομιλώ - για την ευγενική σας συμπεριφορά, την κατανόησή σας και για την ασφαλή μέχρι τώρα επικοινωνία μας, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, ως Διευθύντρια του σχολείου σας, παρά την απόφασή σας να είναι σε κατάσταση κατάληψης το σχολείο, εσείς από μέσα κι εμείς απέξω. Ωστόσο ευχαριστώ που μου επιτρέπετε την είσοδο στο Γραφείο για την διεκπεραίωση εργασιών αλλά και  την επίσκεψή μου στις αίθουσες και στους χώρους του σχολείου, βλέποντας πως δεν υπάρχουν φθορές, μέχρι τώρα, της δημόσιας περιουσίας.
Χθες το βράδυ 7-10-2011επισκέφτηκα το σχολείο στις 23.00 μ.μ. περίπου και σας ζήτησα να μου ανοίξετε για να κλείσω το αυτόματο κουδούνι λόγω του Σαββατοκύριακου, πράγμα που έγινε. Μόλις σάς αντίκρισα ένιωσα τόσο άνετα μαζί σας, υποθέτω το ίδιο κι εσείς.

Η ατμόσφαιρα του σχολείου ήταν τόσο ζεστή, φιλική και φωτεινή. Το σχολείο είχε γιορτή, όχι κατάληψη!Οι φωνές των μαθητών για τα γκολ της Εθνικής μας ομάδας, οι μαθητές που άνοιξαν το διακόπτη του ρεύματος για να μπω στο γραφείο, η νίκη του ΓΕΛ Σερβίων στον αγώνα, το κρεβάτι του Κώστα που είχα δει το πρωί, τα παιδιά που έπαιζαν σε μία άλλη αίθουσα…με έκαναν να σκεφτώ πως το σχολείο λειτουργεί σαν ένα Πνευματικό Κέντρο έξω από την τυπική εκπαίδευση και μάλιστα πως έγινε ένας χώρος έκφρασης και διαμαρτυρίας, ένας χώρος στον οποίο αναλάβατε μόνοι σας ρόλους και υπευθυνότητες, χωριστήκατε σε ομάδες, μοιράσατε εργασίες, κατασκευάσατε νόημα ζωής. 

Σας καλώ να κάνετε την υπέρβαση!Κάντε το σχολείο γιορτή, δημιουργήστε ομίλους, εκφραστείτε χωρίς να παραβλέπετε και την εκπαιδευτική διαδικασία και τη μάθηση εκείνη που θα σας οδηγήσει στις επιστημονικές/επαγγελματικές σας επιλογές. Επιλέξτενα διαμαρτυρηθείτε με άλλους ειρηνικούς τρόπους που το ίδιο το σχολείο σάς έχει διδάξει, «έχετε τα πινέλα, έχετε τα χρώματα ζωγραφίστε…σχεδιάστε…το σχολείο του μέλλοντος και κάντε το πράξη, όταν εσείς θα είστε στη θέση τη δική μας σε λίγα χρόνια και θα είστε εσείς οι φάροι της νέας γενιάς. 



Η Διευθύντρια του ΓΕΛ Σερβίων 
Κουρελή Αθανασία
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This