Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011
Τη δημιουργία Παγκόσμιου Οργανισμού Περιβάλλοντος πρότεινε ο πανεπιστημιακός Ρούλης Κοκελίδης στην Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που έγινε πρόσφατα στο Ντέρμπαν της Ν. Αφρικής.

Ουσιαστικά τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή και για το περιβάλλον γενικότερα. Πιο συγκεκριμένα ζήτησε την αναβάθμιση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΟΗΕ σε Παγκόσμιο Οργανισμό. Η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει να επιλυθούν τα μεγάλα αδιέξοδα για το κλίμα και θα δώσει ένα νέο ρόλο στον ΟΗΕ για τα διεθνή προβλήματα γενικότερα.

Κοντολογίς υπογράμμισε την ανάγκη της «κλιματικής διπλωματίας» για να ξεπερασθούν οι δαιδαλώδεις διαδικασίες, οι οποίες δεν συμβάλλουν στην επιτυχία των παγκόσμιων συνδιασκέψεων.

Η 17η σύνοδος του ΟΗΕ στο Ντέρμπαν ανέδειξε ακόμα μια φορά, τα κενά, τις αγκυλώσεις και την αδυναμία του διεθνούς οργανισμού για συγκεκριμένες προτάσεις και πρωτοβουλίες επίλυσης των πολύπλοκων διεθνών ζητημάτων.

Η πλατφόρμα του Ντέρμπαν αποτελεί μια εξέλιξη, στα πλαίσια των προηγούμενων συναντήσεων στην Κοπεγχάγη και στο Κανκούν, αναβολής δεσμευτικών νομικών αποφάσεων.

Με δύο λόγια οι χώρες δεσμεύτηκαν ότι θα συμφωνήσουν μέχρι το 2015 για μια νέα συνθήκη, η οποία θα τεθεί σε ισχύ το 2020.

Η παράταση ισχύος του Πρωτοκόλλου του Κιότο και μετά τη λήξη του, για ένα χρόνο δεν είναι αισιόδοξη προοπτική, απλώς μεταθέτει τα οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Ο πλανήτης δεν μπορεί να περιμένει...



*Ο Ρούλης Κοκελίδης πήρε μέρος στην διάσκεψη στο Ντάρμπαν, είναι μέλος της Επιτροπής του ΟΗΕ για την βιώσιμη ανάπτυξη.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This