Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2011, διοργανώνουμε μια περιπατητική γνωριμία με ξεχασμένα και άγνωστα μνημεία της πόλης μας.

Πιστεύουμε ότι η γνωριμία με την πόλη μας, τα μνημεία, την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον της είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε να αγαπήσουμε τον τόπο μας και στη συνέχεια να συμβάλλουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, στην ανάπτυξη και ανάδειξή του.

Παράλληλα στοχεύουμε στη μετάδοση της ζωντανής ιστορικής μνήμης από ανθρώπους που έζησαν ή γνωρίζουν και αυτοί από μαρτυρίες την πόλη μας, τα χαμένα μνημεία της και τον ξεχασμένο τρόπο ζωής των προγόνων μας.

Συγκέντρωση και εκκίνηση από την κεντρική πλατεία Σερβίων στις 11:00΄ π.μ.

Mε τη στήριξη του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, του Μ.Ο.Σ. του Κ.Α.Π.Η. και του Εμπορικού Συλλόγου Σερβίων
Πληροφορίες: oikomouseioservion@gmail.com
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011
Παρουσίαση Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού στη Θεσσαλονίκη
Μια πρόκληση για την κοινωνία των πολιτών
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Με αφορμή την ανακήρυξη του 2011 ως Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χρυσούλα Παλιαδέλη και Κρίτων Αρσένης διοργανώνουν εκδήλωση την Παρασκευή 1 Απριλίου, ώρα 18.00, στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι κοινωνικοί φορείς της Θεσσαλονίκης και όλοι όσοι ασχολούνται και παρεμβαίνουν σε θέματα εθελοντισμού για τις προτεραιότητες, τους στόχους αλλά και τις προκλήσεις του Έτους για το 2011, και να επιτευχθεί μία ουσιαστική επαφή με τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σταύρος Λαμπρινίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Νέας Γενιάς κ. Γιάννος Λιβανός, και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.

Παραςκευή 1 Απριλίου 2011
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος

Πρόγραμμα

17.40-18.00 Προσέλευση / Εγγραφή
18.00 Χαιρετισμοί

  • Χρυσούλα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη, Ευρωβουλευτής, καθ. Αρχαιολογίας Α.Π.Θ.
  • Σταύρος Λαμπρινίδης, Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος του Ε.Κ.
  • Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
  • Κρίτων Αρσένης, Ευρωβουλευτής
18.30 Γιάννος Λιβανός, Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς,
«Το είδος του Εθελοντισμού που θέλουμε να προωθήσουμε»
19.00 Αγγελική Μπούρα, Ειδική Συνεργάτης του Γ.Γ. Νέας Γενιάς,
«Παρουςίαση Ευρωπαΰκού Έτους Εθελοντισμού – Παρουσίαση Εθνικού Σχεδίου
Δράσης Γ.Γ. Νέας Γενιάς»
19.30 Διευκρινήσεις, τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες
20.00 Ανοικτή συζήτηση με τους εκπροςώπους εθελοντικών οργανώσεων
21.00 Λήξη εκδήλωσης
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θέτει υπό την αιγίδα του το συνέδριο με τίτλο “e-Life 2011”, που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο ξενοδοχείο Porto Palace, στις 1-3 Απριλίου του 2011, με θέμα τον εθισμό στο διαδίκτυο, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, ειδικούς ψυχικής υγείας, φορείς που ασχολούνται με την πρόληψη νοσημάτων, άλλα και στον ευρύτερο Ελληνικό πληθυσμό.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών οργανώνει Εκδήλωση- Ημερίδα με θέμα «Κρίση και Διανόηση», τη Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011, στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, α΄ όροφος), ώρα έναρξης 10.30 π.μ.
Στόχος της ημερίδας είναι η ενεργοποίηση και η παρέμβαση των ανθρώπων της επιστήμης, του πολιτισμού και της τέχνης, στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική κρίση της σύγχρονης κοινωνίας. Βασική επιδίωξη είναι το ζωντάνεμα της Διανόησης στην χώρα μας και το ξεπέρασμα της παράξενης και παράλογης σιωπής.

Διανοούμενοι, επιστήμονες από διάφορους τομείς, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες κλήθηκαν να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους για την κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, αλλά και την υφήλιο και η οποία πρωτίστως είναι κρίση αξιών. Ταυτοχρόνως, θα παρουσιάσουν προτάσεις ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, η οποία επηρεάζει πολλαπλά τη χώρα, δημιουργώντας δυσκολίες στους πολίτες και καταρρακώνοντας θεσμούς, με κίνδυνο να εμφανιστούν φαινόμενα διάλυσης της κοινωνίας.

Εισηγητές θα είναι οι:

Γιάννης Βαρουφάκης
Οικονομολόγος, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κώστας Βεργόπουλος
Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο PARIS VIII
Μαρία Ευθυμίου
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Γιώργος Λαζόγκας
Ζωγράφος, Καθηγητής Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών
Παντελής Μπουκάλας
Δημοσιογράφος
Βασίλης Παπαβασιλείου
Σκηνοθέτης, ηθοποιός
Σάββας Ρομπόλης
Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
και επιστημονικός Διευθυντής στο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Λίνα Στεργίου
Εντεταλμένη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής,
γενική Επιμελήτρια των δράσεων ΑΟΟ
Νίκος Χατζηνικολάου
Εκδότης- Διευθυντής της εφημερίδας REAL NEWS

Συντονιστές, τα μέλη του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος:
Ρούλης Κοκελίδης
Πανεπιστημιακός
Γιώργος Μωραϊτίνης
Δημοσιογράφος

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο.
Μετά τις εισηγήσεις θα υπάρξει διάλογος με ερωτήσεις και παρεμβάσεις.
Το σχέδιο που κοσμεί την πρόσκληση και την αφίσα αποτελεί ευγενική προσφορά του Γιώργου Λαζόγκα.

Για οποιαδήποτε επικοινωνία υπεύθυνος είναι ο Ρούλης Κοκελίδης, μέλος Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος κιν. 6937 071471.

ΤΗΛ. 210 3675430 -1, ΦΑΞ. 210 3625955, Ε-MAIL. morfotiko@esiea.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Tην Πέμπτη 31/3/2011 στις 1:00μ.μ. στο Τ.Ε.Ι. Γρεβενών θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: "Κατασκευή Ηλεκτρονικών Καταστημάτων με το Δημοφιλές Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα Joomla"

Ομιλητής θα είναι ο κ. Αθανάσιος Αν.Ζέρβας

Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ

MSc Εφαρμοσμένη Πληροφορική – Συστήματα Η/Υ

Εργαστηριακός Συνεργάτης Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση & στην Οικονομία
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Σάββατο 26 Μαρτίου 2011
Η ώρα της γης έφτασε!!! Σήμερα στις 8.30 μ.μ, σβήσουμε τα φώτα για μια ώρα στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό, αλλά είναι η αρχή για να ευαισθητοποιηθούμε στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Έτσι μπορεί ο καθένας απο εμάς να βοηθήσει με απλές καθημερινές πράξεις. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την ανακύκλωση, ας μην ξεχνάμε πως πολλές απο τις συσκευασίες που χρησιμοποιούμε είναι ανακυκλώσιμες. Μπορούμε να ξεχωρίζουμε το γυαλί, το πλαστικό, το χαρτί και το αλουμίνιο απο τα υπόλοιπα απορρίμματα έτσι ώστε εύκολα να τα πετάμε στον κάδο ανακύκλωσης.

Η WWF προτείνει τις παρακάτω συμβουλές για να μπούμε ενεργά στον αγώνα ενάντια στην αλλαγή του κλίματος:

  • Σβήνετε τα φώτα που δεν χρειάζεστε, κυρίως όταν βγαίνετε από ένα δωμάτιο. Αφήνετε το φυσικό φως να περνάει από όσο δυνατόν περισσότερο στους χώρους του σπιτιού σας, ώστε να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερο τον τεχνητό φωτισμό.
  • Αντικαταστήστε τις κοινές λάμπες με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (μέσος χρόνος ζωής 10 φορές περισσότερο).
  • Χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό σας το λιγότερο δυνατόν. Προτιμήστε εναλλακτικούς τρόπους για να δροσιστείτε όπως πχ.ένα ανεμιστήρα οροφής
  • Αν αποφασίσετε να αγοράσετε κλιματιστικό, προτιμήστε συσκευές ενεργειακής κατηγορίας Α και φροντίστε να έχουν την κατάλληλη ισχύ (BTU) για το χώρο, για τον οποίο το προορίζετε.
  • Το καλοκαίρι ρυθμίστε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού σας όχι χαμηλότερα από τους 27°C.
  • Κατεβάστε το θερμοστάτη της θέρμανσης κατά 1oC. Κάθε βαθμός παραπάνω σημαίνει εως και 10% μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας
  • Αν υπάρχει η δυνατότητα, αντικαταστήσετε τα παλιά παράθυρά σας με νέα θερμομονωτικά που διαθέτουν διπλά τζάμια
  • Τοποθετήστε ηλιακό θερμοσίφωνα για την θέρμανση νερού.
  • Προτιμήστε το ντους από το μπάνιο στη μπανιέρα. Ξοδεύετε 3 φορές λιγότερο ρεύμα και νερό. Όχι μόνο θα εξοικονομείτε νερό, αλλά θα εξοικονομείτε και ενέργεια, παρέχοντας μικρότερη ποσότητα νερού προς θέρμανση από το θερμοσίφωνά σας.
  • Φροντίστε τα μαγειρικά σκεύη να εφαρμόζουν σωστά στις εστίες της κουζίνας. Όταν μαγειρεύετε, σκεπάζετε τα σκεύη με το καπάκι τους και χρησιμοποιείτε χύτρα ταχύτητας
  • Αποφεύγετε τις άσκοπες προθερμάνσεις και το συχνό άνοιγμα-κλείσιμο του φούρνου.
  • Μην αφήνετε την πόρτα του ψυγείου ανοιχτή περισσότερο χρόνο από όσο είναι απαραίτητο. Αφήνετε το ζεστό φαγητό να κρυώσει εντελώς πριν το βάλετε στο ψυγείο ή στον καταψύκτη. Κάνετε τακτικά απόψυξη και ρυθμίστε το ψυγείο στη σωστή θερμοκρασία. Εάν το επιτρέπει ο χώρος σας, μην τοποθετείτε δίπλα-δίπλα ηλεκτρικές κουζίνες με ψυγεία ή καταψύκτες
  • Αν το ψυγείο σας δεν έχει αυτόματη απόψυξη, φροντίστε να κάνετε τακτικά απόψυξη.
  • Επιλέξτε προγράμματα χαμηλής θερμοκρασίας για το πλυντήριό σας. Επιπλέον, πλένετε τα ρούχα σας σε ώρες μη αιχμής χρησιμοποιώντας νυχτερινό ρεύμα.
  • Χρησιμοποιείτε το πλυντήριο ρούχων ή το πλυντήριο πιάτων μόνο όταν είναι γεμάτο
  • Όταν αντικαταστήσετε τις συσκευές σας, προτιμήστε συσκευές με ενεργειακή σήμανση Α. Η ενεργειακή σήμανση παρέχει στους καταναλωτές πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας των ηλεκτρικών συσκευών. Τα ψυγεία, τα κλιματιστικά, οι ηλεκτρικές κουζίνες, οι λάμπες και τα πλυντήρια πιάτων και ρούχων πρέπει να συνοδεύονται από αυτήν την ετικέτα ενεργειακής σήμανσης, που τις κατατάσσει σε κατηγορίες από το Α (αποδοτικότερη) έως το G (μη-αποδοτική). Επιλέξτε τις ενεργειακά πιο αποδοτικές ηλεκτρικές συσκευές κατηγορίας Α ή και παραπάνω (Α+, Α++).
  • Μην αφήνετε σε κατάσταση αναμονής (stand by) την τηλεόραση, τον υπολογιστή, τον εκτυπωτή, το στερεοφωνικό, το DVD και όλες γενικώς τις συσκευές.
  • Όταν είναι να κάνετε μικρές διαδρομές, αφήστε το αυτοκίνητο στο σπίτι. Χρησιμοποιείτε ποδήλατο για μικρές διαδρομές και ψώνια στη γύρω περιοχή. Έτσι διατηρείτε και τη φόρμα σας! Για τις μεγαλύτερες διαδρομές, χρησιμοποιείτε περισσότερο τις δημόσιες συγκοινωνίες, όπως λεωφορεία, μετρό, τρένο. Μοιραστείτε διαδρομές με αυτοκίνητο με συναδέλφους ή φίλους - μέχρι και 1/3 των διαδρομών που γίνονται με αυτοκίνητο αντιστοιχεί στην καθημερινή μας διαδρομή μέχρι τη δουλειά.
  • Εάν πρέπει να αγοράσετε αυτοκίνητο, αγοράστε ένα με υψηλή αποδοτικότητα στα καύσιμα, που να είναι φιλικό στο περιβάλλον. Έτσι θα εξοικονομείτε χρήματα, και δε θα απελευθερώνεται διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Όταν περιμένετε μέσα στο αυτοκίνητο, σβήνετε τη μηχανή.
  • Μειώστε τα αεροπορικά σας ταξίδια, στα απολύτως απαραίτητα. Προσπαθήστε, αν είναι φυσικά δυνατόν, να χρησιμοποιείτε άλλα μέσα μεταφοράς όπως το τρένο, το λεωφορείο ή το πλοίο για να φτάσετε στο προορισμό σας. Αν πρέπει να ταξιδέψετε με αεροπλάνο, σκεφτείτε την ιδέα να αντισταθμίσετε τις εκπομπές του διοξειδίου που σας αναλογούν από την πτήση του αεροπλάνου.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011
Την παρέμβαση της ΕΕ για την αποτροπή δημιουργίας εγκαταστάσεων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας και αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων σε περιοχές υψηλής σεισμικότητας ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης κάνοντας ρητή αναφορά στην περίπτωση του Ακουγιού (Τουρκία).
ΑΓΚΥΡΑ Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία-μαμούθ για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου με τέσσερις αντιδραστήρες στο Ακούγιου, στη νοτιοανατολική ακτή της Τουρκίας, με κόστος 20 δισ. δολάρια. Η πυρηνική συμφωνία ήταν το επιστέγασμα μιας εντυπωσιακής «ομοβροντίας» διακρατικών συμφωνιών τις οποίες υπέγραψαν ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο τούρκος ομόλογός του Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Οι τροπολογίες του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κατατέθηκαν στην Οδηγία για τη διαχείριση των ραδιενεργών αποβλήτων και στον Κανονισμό Χρηματοδότησης της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής, που είναι σε φάση επεξεργασίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επιπλέον, με τις τροπολογίες του ζητά την απαγόρευση της αποθήκευσης ραδιενεργών αποβλήτων σε περιοχές υψηλής σεισμικότητας.

Με αφορμή την κατάθεση των τροπολογιών, ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε:

"Η απαγόρευση λειτουργίας πυρηνικών σταθμών και αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων σε περιοχές έντονης σεισμικότητας είναι ένα απαραίτητο βήμα προς την αποπυρηνικοποίηση της Ευρώπης.

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία απαιτείται να αλλάξει. Την εποχή αυτή επεξεργαζόμαστε στο Κοινοβούλιο τη νομοθεσία για τα ραδιενεργά απόβλητα και είναι ευκαιρία να αποδείξουμε ότι πήραμε τα μαθήματα από την καταστροφή στην Ιαπωνία.

Είναι απαραίτητο την ίδια στιγμή να ασκήσουμε κάθε πίεση σε χώρες όπως η Τουρκία ώστε να ακυρώσουν τα επικίνδυνα για τους κατοίκους τους καθώς και για όλους εμάς τους ευρωπαίους πολίτες σχέδια εγκατάστασης πυρηνικών σταθμών σε περιοχές υψηλής σεισμικότητας όπως το Ακουγιού".

Πραγματοποιήθηκε χθες (23.3.) στη Σύνοδο Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες συζήτηση για την κατάσταση στην Ιαπωνία μετά το σφοδρό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ.

Με παρέμβασή του ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Σταυρακάκης, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη συμπαράστασή του προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Ιαπωνίας τόνισε ότι "Βεβαίως, η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στη βελτίωση της ασφάλειας των συνήθων και σπουδαίων κατασκευών, βεβαίως διαθέτουμε αυστηρότατους κανονισμούς, η εφαρμογή των οποίων μειώνει την τρωτότητά τους, αλλά ο πρόσφατος γιγαντιαίος σεισμός, το καταστροφικό τσουνάμι που ακολούθησε, με χιλιάδες ανθρώπινα θύματα, με βιβλικές καταστροφές και με τις σοβαρότατες βλάβες στους πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Fukushima, επιβάλλουν πάραυτα την αναθεώρηση ακόμη και την πλήρη αλλαγή της επικρατούσας άποψης για την ασφάλεια των πυρηνικών εργοστασίων.

Η χωροθέτηση και ο σχεδιασμός τους θα πρέπει να γίνεται εξίσου με ακραία κριτήρια, με εκείνα τα ακραία φυσικά φαινόμενα στα οποία είναι δυνατόν να εκτεθούν.

Οι επιστήμονες εκτιμούν με υψηλό βαθμό βεβαιότητας, σε ποιές περιοχές μπορεί να συμβούν ισχυροί σεισμοί, σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρονικό διάστημα. Οι πολιτικοί, επομένως, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προγραμματίζουν Πυρηνικά Εργοστάσια σε σεισμικά ενεργές περιοχές. Υπάρχουν σύγχρονοι, βιώσιμοι, έξυπνοι και αποτελεσματικοί τρόποι να καλύψουν οι σεισμογενείς χώρες το ενεργειακό τους ισοζύγιο. Στην αντίθετη περίπτωση, η ανθρώπινη ζωή φαίνεται να αντισταθμίζεται με το ενεργειακό πρόβλημα".



Μετά το τέλος της συζήτησης ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Αν αναλογιστούμε

1) τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που έχουν χαθεί μόνο την τελευταία δεκαετία σε διάφορες περιοχές του πλανήτη εξαιτίας των σεισμών, αλλά και άλλων ακραίων φυσικών φαινομένων (τυφώνες, πλημμύρες, κλπ.),

2) τις καταστροφικές και σε πολλές περιπτώσεις μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον (π.χ. εκπομπή ραδιενέργειας, παραμόρφωση τοπίου, αλλοίωση της σύστασης του εδάφους, κλπ.),

3) τις απίστευτες οικονομικές επιπτώσεις (τρις δολάρια),

δεν είναι δυνατόν πλέον να εφησυχάζει η διεθνής κοινότητα. Για να αποφευχθεί ένας νέος πυρηνικός όλεθρος, θα πρέπει τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες ώστε η χωροθέτηση και ο σχεδιασμός των πυρηνικών εργοστασίων να γίνεται εξίσου με ακραία κριτήρια, με εκείνα τα ακραία φυσικά φαινόμενα στα οποία είναι δυνατόν να εκτεθούν.

Είμαι περισσότερο από σίγουρος ότι, μετά την απόφαση του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Γκίντερ Έτινγκερ για stress test στους ήδη λειτουργούντες πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Ευρώπη, με πολύ αυστηρά κριτήρια, αλλά και την πρόταση της Υπουργού ΥΠΕΚΑ να διεξαχθούν οι δοκιμές αντοχής από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, θα καταδειχθεί η αναγκαιότητα λήψης δραστικών αλλαγών όσον αφορά όχι μόνο τη χωροθέτηση των Πυρηνικών Εργοστασίων, αλλά και το χρόνο λειτουργίας αυτών σε σχέση με την τεχνολογία κατασκευής τους".


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 και ώρα 8.00 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης διοργανώνει μουσικό αφιέρωμα στη μουσική του Antonio Vivaldi με το σύνολο εγχόρδων “L’ archetto”. Το νεοσύστατο σύνολο εγχόρδων του Δ.Ω Κοζάνης αριθμεί 8 σπουδαστές εγχόρδων (βιολιού, βιόλας και τσέλου) ηλικίας από 13 έως 28 ετών έχοντας ήδη στο ενεργητικό του 4 εμφανίσεις με πρόγραμμα συναυλιών από το μπαρόκ μέχρι και τον 20ο αιώνα. Την διδασκαλία του συνόλου επιμελείται ο κ. Σπύρος Τάκας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κοντσέρτα με σολίστ τους: Χριστίνα Τανή - φλάουτο, Δημήτρης Τσέλιος - όμποε, Βασίλης Λάσπας-κιθάρα και Σπύρος Τάκας - βιολί.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Τρίτη 22 Μαρτίου 2011
*Του Ρούλη Κοκελίδη

Φουκουσίμα, 25 χρόνια μετά το Τσερνόμπιλ. Η ανθρωπότητα βιώνει ξανά τον πυρηνικό εφιάλτη και μάλιστα στην Ιαπωνία, η οποία ακόμη μετρά τις μεγάλες πληγές από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Ο πυρηνικός εφιάλτης είναι πλέον πραγματικότητα. Ακόμη και η πιο προηγμένη τεχνολογία φαίνεται ότι αδυνατεί να αποτρέψει μια πυρηνική καταστροφή.
Δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα ασφάλειας μεταξύ πολεμικής και ειρηνικής πυρηνικής ενέργειας. Αυτό αποδεικνύεται από τα όσα τραγικά συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην Ιαπωνία με τις αλλεπάλληλες εκρήξεις στους αντιδραστήρες του Φουκουσίμα.
Το θράσος των υπερασπιστών της πυρηνικής βιομηχανίας, τα διάφορα οικονομικά λόμπυ, θυσίασαν την ασφάλεια στον βωμό του κέρδους.
Μετά το Τσερνόμπιλ όλη η εμπειρία δεν μελετήθηκε ουσιαστικά. Αποκρύφτηκαν πολλά στοιχεία για να μην δεχθεί πλήγμα η φήμη της πυρηνικής βιομηχανίας.

Επιτακτική πλέον είναι η ανάγκη να υπάρξουν ενεργητικές πολιτικές πρωτοβουλίες σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο για την κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας άμεσα πρέπει να επανασχεδιαστεί η ενεργειακή πολιτική.
Η Ευρώπη έχει μεγάλες ευθύνες, πρέπει να αναθεωρήσει την ενεργειακή πολιτική. Να δρομολογήσει το κλείσιμο των επικίνδυνων αντιδραστήρων και να διασφαλίσει για τη Ν.Α. Ευρώπη την αποτροπή νέων πυρηνικών εργοστασίων από την Τουρκία, την Βουλγαρία και τις άλλες Βαλκανικές χώρες.
Θα πρέπει να επιταχυνθεί άμεσα η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για μια τεχνολογική επανάσταση και ένα νέο μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνει συνέδριο με θέμα “ΕΛ/ΛΑΚ: Ευκαιρίες και Δυνατότητες για Ανάπτυξη”. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Μαΐου 2011 στην Αθήνα (ΕΜΠ), ενώ την Κυριακή 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες ημερίδες σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Λάρισα.

Στο φετινό συνέδριο θα γίνουν παρουσιάσεις που θα καλύπτουν θέματα όπως τη Δημόσια Διοίκηση, τα Ανοιχτά Πρότυπα και το Ανοιχτό Περιεχόμενο, τις Κοινότητες Ανοιχτού Λογισμικού αλλά και το ΕΛ/ΛΑΚ ως Εναλλακτικό Μοντέλο Επιχειρηματικότητας. Επίσης θα υπάρξουν πάνελ ανοιχτής συζήτησης με θέματα όπως “Μη κοιτάς μόνο τι κάνεις εσύ για το ΕΛ/ΛΑΚ, δες και τι μπορεί να κάνει το ΕΛ/ΛΑΚ για εσένα”.

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ προσκαλεί δημιουργούς (developers) ΕΛ/ΛΑΚ και γενικώς όσους συμβάλουν (contributors) σε έργα ΕΛ/ΛΑΚ, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την πρότασή τους και την πόλη που θέλουν να συμμετέχουν, για κρίση από την επιστημονική επιτροπή, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα, το αργότερο έως τις 10 Απριλίου.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο να περιλαμβάνει συνοπτική περιγραφή της πρότασης έως 300 λέξεις. Οι προτάσεις μπορούν να αφορούν τόσο παρουσιάσεις, όσο και εργαστήρια (workshops).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους για παρουσιάσεις, workshops αλλά και συμμετοχή στα πάνελ στη σχετική φόρμα, που θα βρείτε στο site του συνεδρίου, το αργότερο μέχρι τις 10 Απριλίου.

http://conf.ellak.gr/
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Eξέβα απάν σο Ποζ Τεπέ κ’ είδα την Τραπεζούντα. Είδα την πρωτεύουσα των Κομνηνών, είδα τον Ακρίτα πάνω στα Κάστρα, τη Μαύρη Θάλασσα. Είδα το δάκρυ της Τραπεζούντας για τα παιδιά της που έχασε, τα παιδιά που γέννησε, που ανάστησε, τα ανάθρεψε, τα άνδρωσε και αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν…

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ AΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ «ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ».
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ!!

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 18.30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Είναι πολύ σημαντικό η νεολαία να δραστηριοποιείται και να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος. Αυτή την πρωτοβουλία πρέπει να την αγκαλιάσουμε ώστε να δώσουμε την ώθηση για περισσότερες δραστηριότητες στους νέους.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Τρίτη 15 Μαρτίου 2011
Γιάννης Θεοφύλακτος, Πρόεδρος ΚΕ.Π.ΚΑ. Δ. Μακεδονίας
Συνέντευξη Τύπου της 15-03-2011
Στα γραφεία του ΚΕ.Π.ΚΑ. Δ. Μακεδονίας
για την παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή (15-03-2011)



15η Μαρτίου 2011
Παγκόσμια ημέρα καταναλωτή - Καταναλωτικό κίνημα

Κυρίες και Κύριοι,
Σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας σήμερα εδώ, για να τιμήσουμε την παγκόσμια ημέρα καταναλωτή.

«Όλοι έχουμε το δικαίωμα προστασίας από ψεύτικες ή παραπλανητικές διαφημίσεις ή ετικέτες σήμανσης – δικαίωμα προστασίας από ανασφαλή ή χωρίς αξία φάρμακα και άλλα προϊόντα – δικαίωμα να επιλέγουμε ανάμεσα σε αρκετά ομοειδή προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές. Αλλά ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι τόσο σύνθετος, που οι ισχύοντες νόμοι δεν επαρκούν για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα αυτά. Χιλιάδες προϊόντα καθημερινής χρήσης περιέχουν επικίνδυνες ουσίες. Κάθε χρόνο νέες χημικές ουσίες προστίθενται στα τρόφιμά μας ή ψεκάζονται στις καλλιέργειές μας. 90% των συνταγογραφούμενων φαρμάκων ήταν άγνωστα 20 χρόνια πριν. Αν μια νοικοκυρά δεν είναι εξειδικευμένη διατροφολόγος, μαθηματικός, χημικός και μηχανικός, δε μπορεί να ψωνίσει για την οικογένειά της ούτε να διαχειριστεί τα οικονομικά του σπιτιού της. Νέα φάρμακα τοποθετούνται στην αγορά, καθημερινά, χωρίς να είναι απαραίτητη η κατάθεση εκ των προτέρων αποδεικτικών στοιχείων ότι είναι πραγματικά αποτελεσματικά για να θεραπεύσουν τις ασθένειες για τις οποίες συνιστώνται. Το ένα πέμπτο του κρέατος που καταναλώνουμε δεν ελέγχεται από το Υπουργείο Γεωργίας». Είναι ομιλία του τ. Προέδρου των Η.Π.Α., Τ. Φ. Κέννεντυ, το 1962, 47 χρόνια δηλαδή πριν.

Η ομιλία αυτή σηματοδότησε την αναγνώριση των οχτώ βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών (Δικαίωμα στην ικανοποίηση των βασικών αναγκών, Δικαίωμα στην ασφάλεια, Δικαίωμα στην πληροφόρηση, Δικαίωμα στην επιλογή, Δικαίωμα στην εκπροσώπηση, Δικαίωμα στην αποζημίωση, Δικαίωμα στην εκπαίδευση, Δικαίωμα σε ένα υγιεινό περιβάλλον) μέσα από την υιοθέτηση, από τον Ο.Η.Ε. των κατευθυντήριων γραμμών, για τα δικαιώματα των καταναλωτών, στις 9 Απριλίου 1985. Και, όμως, αυτά τα προβλήματα ισχύουν ακόμα και σήμερα. Τι συνέβη και δεν έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, μπροστά;

Στις σημερινές συνθήκες της έντονης οικονομικής κρίσης, το μέλλον, για τους καταναλωτές, προδιαγράφεται ζοφερό. Είναι ώρα να οργανωθούμε, να γίνουμε μέλη στο ΚΕ.Π.ΚΑ., να δυναμώσουμε τη φωνή μας, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Είναι ώρα να κάνουμε το σύνθημα του ΚΕ.Π.ΚΑ. πραγματικότητα.

«ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ»
Αφιερώνουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή του 2011 στην αναγκαιότητα θεσμοθέτησης των συλλογικών αποζημιώσεων των καταναλωτών.


Συλλογικές αποζημιώσεις καταναλωτών

Χαμένοι στα αεροδρόμια
Είμαστε στο αεροδρόμιο, ξεκινώντας διακοπές, με την οικογένειά μας. Όμως, η πτήση μας ακυρώνεται, μαζί με εκατοντάδες άλλες, γιατί η ηφαιστειακή στάχτη έχει καλύψει την ατμόσφαιρα. Η αεροπορική εταιρία δε μας ενημερώνει, για τα δικαιώματά μας, δηλαδή ότι πρέπει να μας παρέχει τηλεφωνικές διευκολύνσεις, διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο, φαγητό, νερό και να φροντίσει να μας πάει στον προορισμό μας, με άλλο δρομολόγιο. Φυσικά και δε μας παρέχει τίποτε από τα παραπάνω. Όλοι οι επιβάτες, που ταξιδεύουμε έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Αναγκαζόμαστε να βρούμε δωμάτιο, σε ξενοδοχείο και προσπαθούμε να αναδιοργανώσουμε τις διακοπές μας. Η αεροπορική εταιρία αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη, απέναντί μας, ακόμα και, όταν μετά την επιστροφή μας, από τις διακοπές, καταθέτουμε καταγγελία, εναντίον της, μέσω κάποιου μηχανισμού εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών. Τελικά, η ζημία, που υποστήκαμε, πέραν της ταλαιπωρίας, ήταν περίπου 500 ευρώ.

Χαράτσια κινητής τηλεφωνίας
Η εταιρία κινητής τηλεφωνίας, με την οποία είμαστε συμβεβλημένοι, ξαφνικά, αποφασίζει να αυξήσει το χρόνο ελάχιστης χρέωσης, από 30 δευτερόλεπτα, σε 45 δευτερόλεπτα. Η ενημέρωσή μας δε γίνεται, σωστά και η Ε.Ε.Τ.Τ. επιβάλλει πρόστιμο, στην εταιρία. Όμως, εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε την ελάχιστη χρέωση των 45 δευτερολέπτων. Έχουμε υπολογίσει ότι, κάθε μήνα, αυτή η πρακτική μας κοστίζει περίπου 10 ευρώ. Πώς θα πάρουμε τα χρήματα μας, πίσω;

Εδώ και χρόνια, οι Ενώσεις Καταναλωτών της Ευρώπης ζητούμε να θεσμοθετηθεί η συλλογική αποζημίωση των καταναλωτών, δηλαδή μία διαδικασία ενώπιον των δικαστηρίων στα οποία θα προσφεύγουν πολλοί καταναλωτές, μαζί, που έχουν υποστεί ζημιά, από μία επιχείρηση.

Η απόφαση των δικαστηρίων, εφόσον δικαιώσει τους καταναλωτές, θα έχει, ως αποτέλεσμα, την αποζημίωση των καταναλωτών, δηλαδή την καταβολή, σε αυτούς, από την επιχείρηση κάποιας χρηματικής αποζημίωσης ή κάποιου άλλου αντισταθμιστικού οφέλους. Επίσης, η απόφαση αυτή θα καλύπτει όλους τους καταναλωτές, που θα μπορούν να αποδείξουν ότι υπέστησαν αυτή τη ζημία, από την εταιρία.

Μέχρι σήμερα, οι συλλογικές προσφυγές, που μπορούν να υποβάλλουν οι καταναλωτές (συνήθως μέσω των Ενώσεών τους), έχουν, ως αποτέλεσμα να σταματά κάποια καταχρηστική πρακτική επιχείρησης και να επιδικάζεται μια αποζημίωση, η οποία καταβάλλεται, στην Οργάνωση των Καταναλωτών και στο Δημόσιο, που διαθέτει αυτά τα χρήματα, για δράσεις, υπέρ των καταναλωτών. Όσοι, όμως, καταναλωτές, έχουν υποστεί ζημία, από καταχρηστική πρακτική κάποιας π.χ. τράπεζας δεν αποζημιώνονται, αμέσως, παρά μόνο αφού στραφούν, ατομικά, κατά της επιχείρησης, που τους προκάλεσε το πρόβλημα.

Πριν από δύο και πλέον χρόνια, ξεκίνησε η συζήτηση, στην Ευρώπη, για τις συλλογικές αποζημιώσεις των καταναλωτών. Η αντίδραση της βιομηχανίας ήταν σφοδρή. Η προσπάθειά της, να μη θεσμοθετηθεί αυτό το εργαλείο, για την προστασία των καταναλωτών, φαίνεται ότι απέδωσε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε να υποχωρεί, να καταθέτει αντιφατικές προτάσεις, να κάνει ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω. Ας θυμηθούμε τις δηλώσεις της Αντιπροέδρου της Ε.Ε. κ. Β.Ρέντινγκ, η οποία, κυριολεκτικά «καπελώνοντας» τους συναρμόδιους, για τα θέμα αυτό, Επιτρόπους κ. Χ. Αλμούνια και κ. Τζ. Ντάλι, ανακοίνωσε, τον περασμένο Νοέμβριο, ότι «παγώνει» τις συζητήσεις, για τις συλλογικές αποζημιώσεις των καταναλωτών.

Φυσικά, αυτό ήθελε η βιομηχανία. Μετά από πολλές πιέσεις και διαμαρτυρίες των Ενώσεων Καταναλωτών, υπό την καθοδήγηση της BEUC (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών), το θέμα ξαναήρθε, στην επικαιρότητα, όταν, στις 4 Φεβρουαρίου 2011, η Ε.Ε. ξεκίνησε, πάλι, διαβούλευση, για το θέμα αυτό. Και πάλι, η αντίσταση της βιομηχανίας είναι τεράστια.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. πιστεύει ότι οι συλλογικές αποζημιώσεις των καταναλωτών είναι ένα εργαλείο απαραίτητο, για να τεθεί η βιομηχανία, προ των ευθυνών της και να μάθει να σέβεται τα δικαιώματά μας.


Για το λόγο αυτό, αφιερώνουμε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή, στην προσπάθειά μας, για τη θεσμοθέτηση της συλλογικής αποζημίωσης των καταναλωτών. Για να πείσουμε την Ε.Ε. ότι πρέπει να αντισταθεί, στις απαιτήσεις και στις αρνήσεις της βιομηχανίας, χρειαζόμαστε στοιχεία. Έτσι, ξεκινάμε μία έρευνα, μέσω της ιστοσελίδας μας, για να διαπιστώσουμε, αν οι καταναλωτές πιστεύουν ότι χρειάζονται αυτό το εργαλείο και αν θα το χρησιμοποιήσουν, εφόσον θεσμοθετηθεί. Η έρευνα βρίσκεται στις διευθύνσεις:
http://kepkakozanis.blogspot.com
http://kepka.org/index.php?option=com_surveys&Itemid=44

Καλούμε όλους τους καταναλωτές της χώρας μας να λάβουν μέρος, στην έρευνα αυτή και να μας βοηθήσουν, με τη συμμετοχή και τις απαντήσεις τους να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας, στην αποζημίωση, που αυτή τη στιγμή αμφισβητείται, από τη βιομηχανία.


ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το ΚΕ.Π.ΚΑ. Δ. Μακεδονίας ξεκίνησε ήδη να υλοποιεί την επέκταση των δράσεών του προς όφελος των καταναλωτών σε όλη την Δυτική Μακεδονία.
- Την Κυριακή, 13-3-2011 συμμετείχαμε στην Ημερίδα για την Υγιεινή και Ασφάλεια Ζωικών Τροφίμων και τα Μεταλλαγμένα Τρόφιμα, που έλαβε χώρα στην πόλη της Φλώρινας την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή που διοργάνωσε η ΕΚΑΤΟ Φλώρινας.
- Σκοπεύουμε να προβούμε σε κάλεσμα προς τους δανειολήπτες και στους άλλους Νομούς (Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας) για την επιστροφή εξόδων φακέλου δανείου. Πρόκειται για ένα θέμα που έχει λυθεί ήδη από το 2005 νομολογιακά (με απόφαση του ΑΠ) και νομοθετικά ήδη από το 2008 (με ΥΑ από το 2008).
- Θα συμμετάσχουμε στις Επιτροπές Φιλικού Διακανονισμού που πλέον με το ν. 3852/2010 μεταβιβάζονται στην αρμοδιότητα των Δήμων.
- Αναμένουμε την πρόσκληση τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας για συμμετοχή του ΚΕΠΚΑ Δ. Μακεδονίας στην Δημοτική και Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης, σύμφωνα με τα άρθρα 76 και 178 του ν. 3852/2010.


Προτρέπουμε τους καταναλωτές της Δυτικής Μακεδονίας να αγκαλιάσουν το ΚΕ.Π.ΚΑ. και να γίνουν ενεργά μέλη αυτού, εκδηλώνοντας παράλληλα ενδιαφέρον για την εγγραφή τους σε αυτό. Θα μας βρουν στο Σωκράτειο Μπλιούρειο Ίδρυμα σε καθημερινή βάση και τις ώρες από 08:30 έως 12:30 και 18:00 έως 20:00

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα Μ.Μ.Ε. για τη θετική τους προσφορά στους στόχους που έχει θέσει το ΚΕ.Π.ΚΑ. και όλους τους καταναλωτές και τους φορείς που ενεργά και συνειδητά συμβάλλουν στην πραγματοποίηση του σκοπού αυτού.

Σας ευχαριστώ.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011
Μια Ανθρωπιστική Οργάνωση βαθιά Ελληνική

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μία γνήσια Ελληνική Oργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.Ταυτόχρονα, ωστόσο, παραμένουν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή).

Συμπληρώνοντας 20 χρόνια συνεχούς δράσης το 2010, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας. Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

20 Χρόνια Γιατροί του Κόσμου

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, Αλγερία, Τανζανία, Ουγκάντα...

Στο πεδίο των αποστολών, οι Γιατροί του Κόσμου συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Η Ψηφιακή Ελλάδα 2020 είναι ένα forum που στοχεύει να συμβάλει στην κοινωνική πρόοδο και οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας. Τα αποτελέσματα της Α' Φάσης των εργασιών των επτά ομάδων του Φόρουμ είναι προτάσεις για βραχυχρόνιες δράσεις . Οι δράσεις αυτές έχουν ως στόχο να κινητοποιήσουν τους εμπλεκόμενους φορείς προς την κατεύθυνση που θέτει το ψηφιακό θεματολόγιο για την Ευρώπη( Digital Europe 2020) και να θέσουν τις βάσεις για μεσοπρόθεσμες δράσεις που
συμβάλλουν στην εναρμόνιση της χώρας με τους στόχους του ψηφιακού θεματολογίου για την Ευρώπη.

Οι προτάσεις προέκυψαν μέσα από διαδικασία ανοιχτού διαλόγου και διαβούλευσης με τα μέλη του φόρουμ που συμμετείχαν στις ομάδες εργασίας και θα παρουσιαστούν σε ανοικτή εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 30 Μαρτίου στις 16:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και
Τσιγάντε, Παπάγου).

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση, να σχολιάζετε και να βαθμολογείτε τις προτάσεις στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.digitalgreece2020.gr/protaseis
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο,στις 8 Μαρτίου 2011, η έκθεση της ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κυρίας Ποδηματά για τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές στην Ευρώπη και η έκδοση ευρω-ομολόγων για τη χρηματοδότηση έργων. Έχω αναφερθεί εκτενέστερα σε παλιότερες αναρτήσεις μου για το τί ειναι αυτός ο Φόρος Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών χαμηλού συντελεστή, ο οποίος θα επιφέρει έσοδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι και 200 δις ευρώ ετησίως.

Η επιβολή αυτού του φόρου, κατά το ψήφισμα, θα βελτιώσει τη λειτουργία της αγοράς, μειώνοντας την κερδοσκοπία και συμβάλλοντας στη χρηματοδότηση των παγκόσμιων δημόσιων αγαθών και στη μείωση των δημόσιων ελλειμμάτων.

Με αυτόν τον φόρο, αλλάζει ως ένα βαθμό την οικονομική στρατιγική που είχε μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Απο τη μία δεν επηρεάζει καθόλου τους μικρομεσαίους πολίτες και απο την άλλη βάζει έναν δίκαιο πρόσθετο-χαμηλό φόρο σε αυτούς που ασχολούνται με τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και στους οποίους οφείλεται η σημερινή κρίση.

Η ιδέα της έκδοσης κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων, για έργα υποδομής, με στόχο τη χρηματοδότηση σημαντικών αναγκών σε υποδομή και διαρθρωτικών σχεδίων στο πλαίσιο των νέων στρατηγικών της ΕΕ που προβλέπονται στην ατζέντα «ΕΕ 2020» και η οποία περιγράφεται στην ίδια έκθεση, με την οποία θα διασφαλιστούν οι απαιτούμενες επενδύσεις και θα δημιουργηθούν το κατάλληλο κλίμα εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή αγορά, προκειμένου τα μείζονα επενδυτικά έργα να προσελκύσουν την υποστήριξη που χρειάζονται και να καταστούν, με τον τρόπο αυτό, σημαντικός μηχανισμός για τη μεγιστοποίηση της δημόσιας στήριξης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Poul Nyrup Rasmussen δήλωσε πως με αυτό το ψήφισμα που έγινε δεκτό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε πως η λιτότητα είναι μονόδρομος για την Ε.Ε.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨ και η Αιματολογική Κλινική-Μονάδα Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων, του Νοσοκομείου Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην Ημερίδα που διοργανώνουν το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 στο Κοβεντάρειο και ώρα 19:00.


Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι: Ομφάλιο Αίμα (Βλαστοκύτταρα), Αρχέγονα Αιμοποιητικά Κύτταρα (μυελός των οστών), θαλασσαιμία, οι εξελίξεις σήμερα.
Θέματα και ομιλητές της ημερίδας:

1) Δωρεά Ομφάλιου Αίματος, που βρισκόμαστε σήμερα, Καλογιαννίδης Παναγιώτης Επιμελητής Α΄ Αιματολογικής κλινικής ΜΜΜΟ «Παπανικολάου».
2) Δωρεά περιφερικών Αιμοποιητικών κυττάρων και μεταμοσχεύσεις, Μπάτσης Ιωάννης Επιμελητής Β΄ Αιματολογικής κλινικής ΜΜΜΟ «Παπανικολάου».
3) Γονιδιακή θεραπεία: το τέλος των μεταγγίσεων για τη θαλασσαιμία, Γιαννάκη Ευαγγελία, Επιμελητής Α΄ Αιματολογικής κλινικής ΜΜΜΟ «Παπανικολάου»

Στον χώρο της εκδήλωσης θα γίνετε προεγγραφή δωρητών Αρχέγονων Αιμοποιητικών κυττάρων, Ομφάλιου Αίματος(Βλαστοκύτταρα) και θα υπάρχουν και δηλώσεις Δωρεάς Οργάνων

Διοργάνωση:
– Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨
– Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού - Αθλητισμού Δήμου Κοζάνης

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ο Δήμος Σερβίων - Βελβεντού και οι Αντιστασιακές Οργανώσεις περιοχής Σερβίων σας προσκαλούν, την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011, να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο του ολοκαυτώματος της πόλης των Σερβίων (6-3-1943) από τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής.


Πρόγραμμα

  • Ώρα 10:30 - Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σερβίων
  • Ώρα 11:00 – Κεντρική Πλατεία Σερβίων Επιμνημόσυνη δέηση
  • Ομιλία από τον κ. Γεώργιο Παχίνη
  • Χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας και τον Πρόεδρο της ΠΕΑΕΑ Νομού Κοζάνης
  • Κατάθεση στεφάνων – Σιγή ενός λεπτού – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
  • Δεξίωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Βασίλειος ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μεταφέρω τους ακόλουθους στίχους που αφιερώνουν οι οργανώσεις της ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας στη μνήμη των θυμάτων, ως φόρο τιμής και σεβασμού:

Σ' εσάς που σκοτωθήκατε
για την ελευθερία,
και με το αίμα γράψατε
τρισένδοξη ιστορία
Σ' εσάς που τόσο άδικα
χάσατε τη ζωή σας
και στην πατρίδα δώσατε
την ύστατη πνοή σας
Το χώμα νά 'ναι αλαφρό
και η μνήμη σας αιώνια
και αξέχαστοι να μείνετε
όσα κι αν περάσουν χρόνια.


Τι διαδραματίστηκε την 6η Μαρτίου 1943 εν συντομία (απο τον Χατζηαντωνίου Γιώργο)

Τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής (ένα τάγμα) από τη Λάρισα μετέφεραν πολεμικό υλικό στο κυκλωμένο από τους αντάρτες ιταλικό τάγμα στο Φαρδύκαμπο της Σιάτιστας, οπότε έπεσαν πάνω στην καμένη και ολοσχερώς κατεστραμμένη γέφυρα των Σερβίων. Όμως, ώσπου να την αναστηλώσουν πέρασε ολόκληρη εβδομάδα γι' αυτό και το περικυκλωμένο από τους Ελασίτες στο Φαρδύκαμπο ιταλικό τάγμα αναγκάστηκε να παραδοθεί στον ΕΛΑΣ με τον οπλισμό, υγειονομικό υλικό, τρόφιμα κ.λπ. Στο ίδιο αυτό διάστημα των 8-10 ημερών που χρειάστηκε να αναστηλωθεί η γέφυρα, οι Ιταλοί εξοργισμένοι και εκνευρισμένοι καίνε και καταστρέφουν τα πάντα και ως νέοι Βάνδαλοι, μετατρέπουν την πόλη σε κρανίου τόπο, εκτελούν ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους, άνδρες και γυναίκες, που δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν, οπότε και κάηκαν ζωντανοί μέσα στα σπίτια τους. Ερείπια παντού, στάχτη-αποκαΐδια!
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
6ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διδακτική της Πληροφορικής»
13-15 Απριλίου 2012
Παιδαγωγική Σχολή, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Φλώρινα

Οι ακόλουθοι φορείς :
• Παιδαγωγική Σχολή (Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
• Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση(ΕΤΠΕ).
• Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Π.Ε. Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ.),
Διοργανώνουν το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διδακτική της Πληροφορικής».


Το Συνέδριο απευθύνεται στην επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα που ασχολείται με τη διδασκαλία της Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τροτοβάθμια εκαπαίδευση και επιδιώκει να αποτελέσει ένα χώρο γόνιμου διαλόγου και ανταλλαγής νέων ιδεών σχετικά με το επιστημονικό επίπεδο της Διδακτικής Πληροφορικής, τα προγράμματα σπουδών, τις νέες διδακτικές προσεγγίσεις και μεθοδολογίες και μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στο παιδαγωγικό πλαίσιο της διδασκαλίαςτης Πληροφορικής.

Περισσότερα εδώ
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

18 μέρες απομένουν μέχρι την Ώρα της Γης 2011 και ο χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που θα σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα, πρωταγωνιστώντας για ακόμα μια φορά στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Φέτος όμως, το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20:30, έρχεται η στιγμή να ξεπεράσουμε τη μία ώρα, να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό! Το μήνυμα της Ώρας της Γης 2011 είναι ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα από εμάς. Μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητά μας και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη προστασία του πλανήτη.

Μπείτε στο wwf.gr/earthhour, εγγραφείτε στην Ώρα της Γης και πείτε μας ποια δράση εξοικονόμησης ενέργειας θα ακολουθήσετε πιστά για έναν χρόνο. Διαδώστε τις ιδέες σας στο facebook και σε όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους σας. Έτσι ο ισχυρός συμβολισμός της Ώρας της Γης θα μετατραπεί σε πράξη με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια!

Αν πάλι εκπροσωπείτε την τοπική αυτοδιοίκηση, κάποιο φορέα ή μια επιχείρηση μπορείτε και φέτος μέσα από το wwf.gr/earthhour να δημιουργήσετε μια υποσελίδα με τη δική σας «σφραγίδα», μέσα από την οποία θα συγκεντρώνετε συμμετοχές και θα στέλνετε το μήνυμά σας για ένα βιώσιμο μέλλον και ένα ζωντανό πλανήτη!

Φέτος μπορούμε να ξεπεράσουμε τη μια ώρα! Να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 απο εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στις Η.Π.Α., ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και η οποία καταστάλθηκε βίαια απο την αστυνομία, η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη γυναίκα.

Σαφώς και σήμερα οι συνθήκες για τις γυναίκες έχουν βελτιωθεί, αλλά ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής, βοηθώντας όλοι, ωστε να εξαλειφθούν φαινόμενα βίας και ρατσισμού εναντίον των γυναικών. Σε πολλές χώρες καταπατούνται ακόμη και τα ανθρώπινα δικαιώματα τους,ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και δέχονται ποικίλες μορφές κακοποίησης.

Σήμερα γιορτάζει η γυναίκα, η κόρη, η σύζυγος, η μάνα,η φίλη, η νοικοκυρά, η εργάτρια, χωρίς η μία ιδιότητα να αναιρεί την άλλη αλλά πολλές μαζί να προσδιορίζουν το ίδιο άτομο. Έτσι η γυναίκα μπορεί να είναι η μάνα, που περιποιείται με στοργή τα παιδιά, ταυτόχρονα μπορεί να είναι και η νοικοκυρά που κάνει όλες τις δύσκολες δουλειές του σπιτιού,να είναι η σύζυγος αλλά και η φίλη. Για όλα αυτά πρέπει να τιμούμε τις γυναίκες και να αναγνωρίζουμε τα όσα προσφέρουν.


Η κοινωνία μας διαρκώς αλλάζει. Δυστυχώς τα υλικά αγαθά κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στον ρόλο που διαδραματίζουν στις ανθρώπινες σχέσεις. Οι "αριθμοί" καθορίζουν κοινωνικές συμπεριφορές εκεί που δεν θα έπρεπε καν ως άνθρωποι να τους δίνουμε σημασία. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θα πρέπει μέσα στις σημερινές συνθήκες ζωής, να βρούν τον ρυθμό, ώστε να αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο.

---------------------------------------------------------
Για την ιστορία, η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε 2 χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Η εικόνα είναι πίνακας του Norman Engel με τίτλο Abstract Woman
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...

Τα Κέντρα ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Φλώρινας, το Παράρτημα της Π.Ε.ΚΑ.Π. Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης (WRO Hellas) και
ο Δήμος Εορδαίας συνδιοργανώνουν την

25η Συνάντηση Εκπαιδευτικών στη Δυτική Μακεδονία
σε Θέματα
Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών

Τόπος Διεξαγωγής:
3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
(Καραζάνου 7 – Κοντά στο Κλειστό Γυμναστήριο)

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011
10:30 – 14:00

Πρόγραμμα:

Γκάσταρης Παύλος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής. Χαιρετισμός.

Ζαραφίδης Χαράλαμπος, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΠΕ20) 2ο ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας. Μαθητικές Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O. 2009 & 2010

Βλάσης Μπονάτσος, Προϊστάμενος του Γραφείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης. Καινοτόμες δράσεις στην Επαγγελματική Εκπαίδευση

Χατζησάββας Βασίλειος, Εκπαιδευτικός Ηλεκτρολόγος, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Αυτοματισμών 1ου ΕΠ.Λ. Πτολεμαΐδας. Δράσεις Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Επαγγελματική Εκπαίδευση της Πτολεμαΐδας

Ατματζίδου Σουμέλα, Εκπαιδευτικός 1ου ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης, Υποδιευθύντρια 1ου Σ.Ε.Κ. Κοζάνης, Τσακιλτζίδης Γρηγόριος , Εκπαιδευτικός 1ου ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης.
Εκπαιδευτική Ρομποτική σε σχολεία της Κοζάνης

Σομαλακίδης Ιωάννης, Εκπρόσωπος του Οργανισμού Εκπ. Ρομποτικής & Επιστήμης (WRO Hellas). Παρουσίαση του W.R.O. Hellas

Ζαραφίδης Χαράλαμπος, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής. Τα σενάρια-προκλήσεις του φετινού Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO-2011.
Πληροφορίες:

Παπαγεωργιάδου Σοφία
Τηλ. 2463020366, 2463055644
Υπ. Κέντρου ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Πτολεμαΐδας
plinetptol at dide.koz.sch.gr

Στυλιάδης Κων/νος
Τηλ. 2385044038, 2385054527
Υπ. Κέντρου ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Φλώρινας
plinet at dide.flo.sch.gr

Μαρκόπουλος Νικόλαος
Τηλ. 2461351197
Υπ. Κέντρου ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Κοζάνης
plinet at dide.koz.sch.gr

http://dide.flo.sch.gr/Plinet/Meetings/Meetings.html
http://plinetptol.sch.gr/tiki-seminars
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨ και η Αιματολογική Κλινική-Μονάδα Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων, του Νοσοκομείου Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην Ημερίδα που διοργανώνουν το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 στο Κοβεντάρειο και ώρα 19:00.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι: Ομφάλιο Αίμα (Βλαστοκύτταρα), Αρχέγονα Αιμοποιητικά Κύτταρα (μυελός των οστών), θαλασσαιμία, οι εξελίξεις σήμερα.

Θέματα και ομιλητές της ημερίδας:

1) Δωρεά Ομφάλιου Αίματος, που βρισκόμαστε σήμερα, Καλογιαννίδης Παναγιώτης Επιμελητής Α΄ Αιματολογικής κλινικής ΜΜΜΟ «Παπανικολάου».
2) Δωρεά περιφερικών Αιμοποιητικών κυττάρων και μεταμοσχεύσεις, Μπάτσης Ιωάννης Επιμελητής Β΄ Αιματολογικής κλινικής ΜΜΜΟ «Παπανικολάου».
3) Γονιδιακή θεραπεία: το τέλος των μεταγγίσεων για τη θαλασσαιμία, Γιαννάκη Ευαγγελία, Επιμελητής Α΄ Αιματολογικής κλινικής ΜΜΜΟ «Παπανικολάου»

* Στον χώρο της εκδήλωσης θα γίνετε προεγγραφή δωρητών Αρχέγονων Αιμοποιητικών κυττάρων, Ομφάλιου Αίματος(Βλαστοκύτταρα) και θα υπάρχουν και δηλώσεις Δωρεάς Οργάνων

Διοργάνωση:
- Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨
– Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού - Αθλητισμού Δήμου Κοζάνης
¨Γέφυρα Ζωής¨

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Αναρτώ το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του συλλόγου Μεταξιωτών Κοζάνης, στον ετήσιο χορό που πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2011. Είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Άντε και του χρόνου με υγεία.






Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Με χαρά βλέπω άλλο ένα blog της περιοχής μας να δημιουργείται. Αυτή τη φορά απο τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Πολλυράχου. Εύχομαι στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μια καλή πορεία του blog και πιστεύω πως αυτή η κίνηση θα προσθέσει το δικό της λιθαράκι.

Επισκεφθείτε το blog mpspolyrraxou.blogspot.com
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Θέμα του μήνα "ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ"

19 έως 26 Μαρτίου: Εβδομάδα Εκδηλώσεων

Σάββατο, 19/3, 20.00 - .. Βραδιά Εγκαινίων Έκθεσης Φωτογραφιών και Πάρτι στο ΣΤΕΚΙ. Διαθέσιμο το Λεωφορείο για τη μεταφορά σας (Πρόγραμμα E.E. 'Νέα Γενιά σε Δράση', δράση2)

21/3 Ενημερωτική παρουσίαση για τον ρατσισμό και τις διακρίσεις στο Δημοτικό Σχολείο του Ανταρτικού (Πρόγραμμα E.E. 'Νέα Γενιά σε Δράση', δράση2)

23/3 Ενημερωτική παρουσίαση για τον ρατσισμό και τις διακρίσεις στο Λύκειο Λαιμού (Πρόγραμμα E.E. 'Νέα Γενιά σε Δράση', δράση2)

Σάββατο 26/3 στις 12.00: ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΆΓΙΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟ. Διαθέσιμο Λεωφορείο για τη μεταφορά σας (Πρόγραμμα E.E. 'Νέα Γενιά σε Δράση', δράση2)

15/03 Συνεργάτης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ θα δώσει διάλεξη με θέμα την πρόληψη του AIDS στο Λύκειο του Λαιμού

ΝΕΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

από 19/3 και κάθε μήνα ένα Σάββατο στις 14.30: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΟΟΥΝ στο Παλιό Δημαρχείο

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ CTP στο χωριό σας

Παρασκευή, 4/3, 16:00 ΚΑΡΥΕΣ

Τετάρτη, 9/3, 16.00 ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ

Παρασκευή, 11/3, 16:00 ΛΑΙΜΟΣ

Σάββατο, 12/3, 12:00 ΆΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Παρασκευή, 18/3, ΚΑΛΛΙΘΕΑ

(Πρόγραμμα E.E. 'Νέα Γενιά σε Δράση', δράση2)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ


Προγράμματα που υλοποιούμε, στηρίζουμε ή συντονίζουμε:

  • Δημιουργία στρατηγικού σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Ολοκληρωμένη Διαχείριση του Οικοσυστήματος των λιμνών Πρεσπών σε Αλβανία, Ελλάδα και πΓΔΜ’, υλοποίηση La Paz Group, χρηματοδότηση UNDP
  • TRANSNATURA - Ανάπτυξη ενός σύγχρονου μοντέλου τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή (δικτύωση τουριστικών παραγόντων, ανάπτυξη δεξιοτήτων, δημιουργία τουριστικών πακέτων/προϊόντων και προβολή) και υλοποίηση του ετήσιου ποδηλατικού αγώνα βουνού TRANSNATURA
  • ΣΤΕΚΙ – Κέντρο Πληροφόρησης Νέων, χώρος συνάντησης, εκδηλώσεων και εργαστηρίων
  • ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ (Πρόγραμμα E.E. 'Νέα Γενιά σε Δράση', δράση2)
  • Στήριξη της νεοσύστατης Εταιρίας Οικοτουρισμού Πρεσπών
  • Τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής- περιοχή TRANSNATURA (Αμύνταιο/Νυμφαίο, Νεστόριο, Πρέσπες): www.transnatura.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.ctp.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Τρίτη 1 Μαρτίου 2011
Κορυφώνονται οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού. Ξεχωριστό χρώμα δίνουν κάθε βράδυ οι Φανοί στις γειτονιές στην πόλη των Σερβίων και στο Πλατανόρευμα ενώ το Σαββατοκύριακο ανάλογο θα είναι το σκηνικό με παράλληλες εκδηλώσεις στο Βελβεντό, το Τρανόβαλτο, το Λιβαδερό και γενικότερα στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου. Η παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών σε Σέρβια, Βελβεντό και Πλατανόρευμα την Κυριακή της Αποκριάς αποτελεί ένα ιδιαίτερο κομμάτι των εκδηλώσεων ενώ τα Κούλουμα θα εορταστούν με τον παραδοσιακό τρόπο σε χαρακτηριστικά σημεία του δήμου. Η κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων – Λίμνη Πολυφύτου όπου και θα προσφέρετε λαγάνα, η πατροπαράδοτη φασολάδα και νηστίσιμα εδέσματα. Ταυτόχρονα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά τμήματα συλλόγων της περιοχής καθώς και από αντίστοιχα τμήματα συλλόγων από την Κοζάνη (Αγ. Αθανασίου) και τη Ρόδο.

Παρακάτω δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ
20:30 Φανός «Συνοικισμού» στα Σέρβια

20:30 Φανός «Παλιόμυλος» στο Πλατανόρευμα

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ

20:30 Φανός «Μπόϊατζη» στα Σέρβια

20:30 Φανός «Πυροβολείο» στο Πλατανόρευμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ
12:00 Γιορτή μαθητών - νεολαίας στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων

20:30 Φανός «Ζευγαλατιά» στα Σέρβια

20:30 Φανός «Τροχάλια» στο Πλατανόρευμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ


16:00 Παιδικός Χορός του Μ.Ο.Β. στο Βελβεντό

20:30 Η μεγάλη γιορτή των Φανών των Σερβίων(117 Εθνομαρτύρων & Α. Παπανδρέου)

20:30 Φανός «Κιόσι» στο Πλατανόρευμα

20:30 Φανός στο Βαθύλακκο

20:30 Φανός στις Γούλες

20:30 Φανός στις Αυλές

20:30 Φανός στην Ελάτη

20:30 Φανός στα Κρανίδια

20:30 Φανός στο Τρανόβαλτο (Αλαταριές)

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

12:00 Πλατανόρευμα Παρέλαση Αρμάτων και Καρναβαλιστών

12:00 Βελβεντό Παρέλαση Αρμάτων και Καρναβαλιστών Μ.Ο.Β.

15:00 Σέρβια Παρέλαση Αρμάτων και Καρναβαλιστών

18:00 Σέρβια Κεντρική Πλατεία, Απονομή βραβείων, Κάψιμο Καρνάβαλου, Φανός

20:30 Φανός Μορφωτικού Συλλόγου στο Πλατανόρευμα

20:30 Φανός Μορφωτικού Συλλόγου στην Καστανιά

20:30 Φανός στα Λεύκαρα

20:30 Φανός στο Ροδίτη

20:30 Φανός στη Μεσιανή

20:30 Φανός στα Ίμερα

20:30 Φανός στη Νεράιδα

20:30 Φανός στις Αυλές

20:30 Φανός Μορφωτικού Συλλόγου στα Κρανίδια

20:30 Φανός στο Πολύρραχο

20:30 Φανός στο Προσήλιο

20:30 Φανός στο Μικρόβαλτο

20:30 Φανός στο Μεταξά

20:30 Φανός στο Τριγωνικό

20:30 Φανός στο Τρανόβαλτο

20:30 Φανός στην Ελάτη

20:30 Φανός στο Λιβαδερό

21:00 Αποκριάτικος χορός Συλλόγου Γυναικών στα Σέρβια στο Κέντρο Αθηνά

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ

Κούλουμα στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων – Λίμνη Πολυφύτου
Προσφορά λαγάνας, πατροπαράδοτης φασολάδας και νηστίσιμων εδεσμάτων - Χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων - Πέταγμα Χαρταετού

Κούλουμα στα Λεύκαρα (Ν. Αναλήψεως)

Κούλουμα στο Ροδίτη (Αγ. Παρασκευή)

Κούλουμα στη Μεσιανή (Μεταμόρφωση Σωτήρος)

Κούλουμα στις Αυλές (Λόφος Καρυάς)

Κούλουμα στο Πλατανόρευμα (Παλαιομονάστηρο)

Κούλουμα στα Κρανίδια (Προφήτη Ηλία και Αγ. Αθανάσιο)

Κούλουμα στις Γούλες (Αγ. Γεώργιος Παραλίμνια)

Κούλουμα στο Πολύρραχο (Κεντρική Πλατεία)

Κούλουμα στο Προσήλιο (Αγ. Χριστόφορος)

Κούλουμα στο Μεταξά (Κεντρική Πλατεία)

Κούλουμα στο Τριγωνικό (Κεντρική Πλατεία)

Κούλουμα στο Μικρόβαλτο (Κεντρική Πλατεία)

Κούλουμα στο Τρανόβαλτο (Βουλγάρα)

Κούλουμα στην Ελάτη (Δημοτικό Σχολείο)

Κούλουμα στο Λιβαδερό (Κεντρική Πλατεία)


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 και ΩΡΑ 17:00-20:00 διοργανώνεται η 4η Αιμοδοσία του Σ.Ε.Α. Κοζάνης για το 2011, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Μαμάτσειου Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, στα γραφεία του Συλλόγου (Κ.Η.Φ.Η.) ΠΡΩΗΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ.- ΝΙΚ. ΠΛΑΚΟΠΙΤΗ 11.

Απαραίτητες προϋποθέσεις κατά την προσέλευση στην αιμοδοσία του υποψήφιου Εθελοντή αιμοδότη για προσφορά αίματος είναι:
1.Να αισθάνεστε καλά
2.Να είστε ξεκούραστοι
3.Να έχετε κοιμηθεί την προηγούμενη ημέρα 6-7 ώρες τουλάχιστον.

* Να υπενθυμίσουμε ότι:
* Τρώμε ένα ελαφρύ γεύμα 3 ώρες πριν
* Δεν πίνουμε αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα και τέλος
* Δεν παίρνουμε φάρμακα εκτός και αν είναι απαραίτητο, οπότε δεν Αιμοδοτούμε.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...