Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012


Αγαπητοί φίλοι, υποστηρικτές και συνεργάτες,

Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών είναι πάνω από 11 χρόνια σημείο αναφοράς για νέους από την ευρύτερη περιοχή των Πρεσπών, αλλά και από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες μέσα από τις Ανταλλαγές Νέων, τη Φιλοξενία Ευρωπαίων Εθελοντών, την Αποστολή Ελλήνων Εθελοντών, τη Φιλοξενία Φοιτητών και τη διοργάνωση δράσεων για τη μη τυπική μάθηση παιδιών και νέων. Λειτουργούμε χώρους πολιτισμού και μη τυπικής μάθησης από το 2000 με σκοπό τη γνωριμία με τις καλές τέχνες, τις νέες τεχνολογίες, την ευαισθητοποίηση για επίκαιρα θέματα και ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης της υπαίθρου (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και Δανειστική Βιβλιοθήκη στον Άγιο Γερμανό 2000-2008, Στέκι για Νέους στο Λαιμό 2004-2011, ‘Η Βιβλιοθήκη στο Λαιμό 2011-…)

‘Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ’ (Ιούνιος 2011) είναι ένας πολυχώρος που στεγάζεται στο κτήριο της παλιάς κοινοτικής βιβλιοθήκης του Λαιμού και λειτουργεί κάθε μέρα 10.00 – 20.00 ως δανειστική βιβλιοθήκη με δωρεάν χρήση υπολογιστών και internet(WIFI), σημείο ενημέρωσης για επισκέπτες και τουρίστες με πλούσιο οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό, φιλοξενεί πρόγραμμα εργαστηρίων και δράσεων μη τυπικής μάθησης, διοργανώνει εκδηλώσεις, συναντήσεις, σεμινάρια και προβολές ταινιών.

Δυστυχώς όμως, οι περικοπές χορηγιών και επιδοτήσεων, η έλλειψη αυτοχρηματοδότησης λόγω ραγδαίας πτώσης της τουριστικής κίνησης στην περιοχή, σε συνδυασμό με τον πολύ βαρύ χειμώνα, μας έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση με αποτέλεσμα την αδυναμία μας να συνεχίσουμε το έργο μας.

Σας παρακαλούμε θερμά να δείτε αν έχετε τη δυνατότητα, να ενισχύσετε την οργάνωσή μας με κάποιο ποσό που δε θα επιβαρύνει εσάς προσωπικά, αλλά θα βοηθήσει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας καθώς επίσης να προωθήσετε την επιστολή μας και σε άλλους πιθανούς υποστηρικτές. Με 20 ευρώ μπορείτε να γίνετε φίλος του CTP και με 200 ευρώ και πάνω, υποστηρικτής. Θα ανακοινώσουμε την ενίσχυσή σας στην ιστοσελίδα μας (www.ctp.gr) και στη σελίδα στο facebook.
Στόχος μας είναι, να αποτελεί ο χώρος σημείο συνάντησης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για τους κατοίκους της περιοχής, τους ξένους εθελοντές, φοιτητές και interns και τους επισκέπτες και τουρίστες. Η δανειστική βιβλιοθήκη θα εμπλουτιστεί με βιβλία γενικής περιβαλλοντικής και πολιτιστικής θεματολογίας, έρευνες και εκδόσεις για την περιοχή για να προσελκύσει φοιτητές, επιστήμονες και ενδιαφερόμενους. Επίσης ξεκινήσαμε να συλλέγουμε υλικό πολιτιστικής κληρονομιάς από την ευρύτερη διασυνοριακή περιοχή των Πρεσπών, για να προχωρήσουμε στην ψηφιοποίηση και προώθησή του.

Οι δράσεις που υλοποιούμε στοχεύουν στη βελτίωση της κοινωνικής συνείδησης των ανθρώπων της κοινωνίας μας και στην ενεργή τους συμμετοχή. Οι καθημερινές δράσεις μη τυπικής μάθησης, η επαφή με εθελοντές από όλη την Ευρώπη και η συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο φορέων, νέων και τουριστικών παραγόντων, ελαττώνει το αίσθημα της απομόνωσης και αυξάνει την αυτοπεποίθηση και τον σεβασμό προς το κοινωνικό μας σύνολο. Η συνεργασία με τις γειτονικές χώρες δείχνει ότι τα σύνορα μπορεί να είναι απλά ‘η πόρτα’ προς μια άλλη περιοχή αντί μια γραμμή που θέτει όρια.

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.

Με εκτίμηση
Η Ομάδα του CTP

Στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού
ALPHA BANK
IBAN GR08 0140 8550 8550 0232 0000 235
Account nr. 855-002320-000235
Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών

Λαιμός, 53077 Πρέσπες, Φλώρινα
τηλ.23850-51332, φαξ 23850-51210
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This