Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλε ένα σαφές μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα υπερψηφίζοντας νομοθεσία για την μείωση κατά 10% της εθνικής συμμετοχής στα προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλιείας. Η μείωση αυτή αφορά έξι κράτη μέλη που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση και συγκεκριμένα την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία, την Λετονία και την Ρουμανία και ισχύει αναδρομικά.

Με αφορμή την ψήφιση του κανονισμού ο Κρίτων Αρσένης έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα στέλνει ένα σαφές μήνυμα αλληλεγγύης στην χώρα μας και σε άλλες 5 Ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης. Δεν είναι μόνο τα 21 εκατομμύρια ευρώ που θα εξοικονομήσει η Ελλάδα με τη μείωση της εθνικής συμμετοχής της κατά 10% στα προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλιείας. Είναι ακόμα περισσότερο τα 208 εκατομμύρια ευρώ του ταμείου στα οποία θα καταφέρουμε να έχουμε πρόσβαση. Χωρίς την μείωση του ποσοστού συμμετοχής θα ήταν πολύ δύσκολο για την χώρα μας να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια της εθνικής συμμετοχής και να αξιοποιήσει τους πόρους του ταμείου. Εναπόκειται τώρα στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τους πόρους αυτούς με σοφία και αποτελεσματικότητα προκειμένου να απαντήσει στα μεγάλα προβλήματα ανεργίας των αλιέων και των παράκτιων κοινοτήτων αλλά να προστατεύσει και τα ελληνικά αλιεύματα τα οποία καταρρέουν χρονιά με την χρονιά. Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις στην πλήρη εφαρμογή του κανονισμού για την Μεσόγειο και στην θεσμοθέτηση καταφυγίων αλιευμάτων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Το μέτρο αυτό κρίνεται πανευρωπαϊκά απαραίτητο ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν εμπορεύσιμα αλιεύματα στις ελληνικές και ευρωπαϊκές θάλασσες, που αποτελεί προϋπόθεση για την επιβίωση του κλάδου της αλιείας. Χωρίς την εξασφάλιση της αναγέννησης των κοπαδιών ψαριών στις ελληνικές θάλασσες οποιοδήποτε μέτρο για την προστασία των ψαράδων αποτελεί εμπόριο ελπίδας και δημαγωγία.»
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This