Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012
Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Π.Ε. Κοζάνης Δ. Ζιούζιος κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του ΟΑΕΔ τόνισε ότι το εργατικό δυναμικό αποτελεί ίσως το σημαντικότερο κεφάλαιο της χώρας.
Χρειάζεται όμως την άμεση βοήθεια και προστασία της πολιτείας με ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας ώστε να προστατεύονται ενεργά τα δικαιώματά τους, επίδομα ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού, κίνητρα προς τους εργοδότες ώστε να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στοχευμένες κυρίως προς τους νέους και προώθηση νέων προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας.
Στη συνέχεια, σε συνάντησή του με εργαζόμενους και ασφαλισμένους στο Ασφαλιστικό της ΔΕΗ, συζήτησε τις θέσεις του για την  υλοποίηση μιας μακροχρόνιας ενεργειακής στρατηγικής με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, το όφελος του πολίτη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Ο κ. Ζιούζιος τόνισε ότι η εξοικονόμηση και ορθή διαχείριση της ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για την χώρα. Για αυτό το λόγο η ΔΕΗ πρέπει να παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο, τουλάχιστον με 51%.
Η ανάγκη ανταγωνιστικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα συζητήθηκε σε συναντήσεις του υποψηφίου βουλευτή με πολίτες και αγρότες στη λαϊκή αγορά της Πτολεμαΐδας. Βασικός προσανατολισμός του αγροτικού τομέα της χώρας μας πρέπει να είναι η παραγωγή τροφίμων, ο εκσυγχρονισμός των παραδοσιακών καλλιεργειών και η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Η ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα πρέπει να συνδεθεί με δραστηριότητες στον τομέα του αγροτουρισμού και τον τουρισμό γενικότερα. Επίσης, το κράτος πρέπει από την πλευρά του να προστατεύσει το αγροτικό εισόδημα, να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και να λάβει μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής ώστε τα προϊόντα μας να είναι περισσότερο ανταγωνιστικά.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This