Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Σάββατο 5 Μαΐου 2012
Ήρθε η ώρα για την νέα γενιά.

Ο Αϊνστάιν είπε: “Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που κοιτάνε χωρίς να κάνουν τίποτα”.

Η νέα γενιά, εδώ και χρόνια, το μόνο που έκανε ήταν να κοιτάζει χωρίς να αντιδρά. Ο λήθαργος της πλασματικής ευημερίας δεν χαρίσθηκε ούτε σε αυτή.

To "σύστημα" θέλει τους νέους εκτός, γιατί τους φοβάται. Οι νέοι αντίθετα δεν πρέπει να το φοβούνται , αλλά με τη φρεσκάδα τους, πρέπει να αγωνίζονται για να το ανατρέψουν και να το αλλάξουν, με πάθος, αυταπάρνηση, μαχητικότητα και όνειρα.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να πορευτούμε ενάντια στο λάθος, που επαναλαμβάνεται διαχρονικά για γενιές Ελλήνων, δημιουργώντας και συντηρώντας ένα κράτος αναποτελεσματικό, που έχει καταστρέψει τη χώρα.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε όλοι και ακόμη περισσότερο οι νέοι, για να ανατρέψουμε την πραγματικότητα, που μας οδήγησε  στην καταστροφή.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να γίνουν όσα δεν έγιναν χθες. Δεν πρέπει να σπαταλήσουμε τις δυνάμεις μας στις αλληλοκατηγορίες για το παρελθόν, το οποίο θα κρίνει η ιστορία και δεν μπορούμε να το διαγράψουμε, αλλά μπορούμε και πρέπει να διδαχθούμε από αυτό.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ,  πρέπει να σκεφτούμε ποια Ελλάδα θέλουμε, όχι μόνο για εμάς, αλλά και  για τα παιδιά μας.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποκτήσει  την δύναμη να αντιμετωπίσει το πολιτικό κόστος, μέσα σε συνθήκες ολικής ανευθυνότητας, να αποκτήσει την αντοχή  και το θάρρος να προχωρήσει μπροστά στηριζόμενο σε νέα και ικανά στελέχη για να οικοδομήσει τη νέα Ελλάδα, την ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα που μας αξίζει.
Η δύναμη του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα πρόσωπα, είναι οι πολίτες. Πολίτες που σήμερα παραπαίουν, χωρίς όραμα, χωρίς στόχους, διαψευσμένοι από πολιτικούς, τρομοκρατημένοι από την αδυναμία να διασώσουν τα κεκτημένα, παγιδευμένοι μέσα σε ρητορικά σχήματα απαξίας και μηδενισμού στο όνομα φθαρμένων ιδεολογιών.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανανεωθεί και να οδηγήσει τους πολίτες στην επαναθεσμοθέτηση της πολιτείας και της κοινωνίας. Δεν είναι θέμα υποσχέσεων και λόγων. Είναι επιτακτική εθνική και πολιτική ανάγκη και οι εκλογές αυτές θα είναι εκείνες που θα κρίνουν αν κυριαρχήσει η ελπίδα ή ο μηδενισμός.

Η ισοπέδωση είναι εύκολη λύση, δεν είναι όμως πολιτική λύση. Η κοινωνία έχει αιτήματα, κυρίαρχο όμως, και μοναδικό ίσως στην σημερινή κατάσταση αίτημα, είναι η σύμπραξη όλων με στόχο την κάθαρση των θεσμών και την λειτουργία τους με όρους σύγχρονης Ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Ζιούζιος Δημήτρης
Υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΠΕ Κοζάνης

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This