Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Σάββατο 23 Ιουνίου 2012
16 χρόνια πέρασαν απο τη στιγμή που έφυγε απο κοντά μας ο πρόεδρος και ιδρυτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Ένας πραγματικός ηγέτης που ενέπνευσε τον λαό και έκανε πράξη τη δημοκρατία στη χώρα μας.

16 χρόνια μετά βλέπουμε ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει μετατοπιστεί και από κίνημα λαού έγινε ένα κυβερνητικό κόμμα. Από τη μία είναι λογικό μετά από τόσα χρόνια να υπάρχει μια τέτοια εξέλιξη αλλά από την άλλη δεν είναι αποδεκτό για ένα προοδευτικό κίνημα. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, είναι η στιγμή που απαιτείται να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος και το περιεχόμενο της πολιτικής του. Το ΠΑΣΟΚ που έκανε τις μεγάλες τομές στην κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ που άλλαξε την Ελλάδα, έχει ρόλο και θέση από τη στιγμή που θα αποδεσμευτεί από τα βαρίδια του παρελθόντος και με τόλμη θα προχωρήσει μπροστά.

Οι σημερινές συγκυρίες και τα δύο χρόνια διακυβέρνησης που το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε, κρατώντας όρθια τη χώρα, σηκώνοντας δυσανάλογο βάρος από αυτό που του αναλογούσε, βρίσκεται στο κομβικό σημείο της αλλαγής. Μιας αλλαγής που επιβάλλεται να γίνει, τόσο στο εσωτερικό του όσο και στη χώρα. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να διαπραγματευτούμε καλύτερα, γιατί δείξαμε πως είμαστε έτοιμοι για την αλλαγή. Η εκλογή Ολάντ πνέει τον αέρα της αισιοδοξίας σε ολόκληρη την Ευρώπη μιας και η συντηρητική Ευρώπη της Γερμανίας εμμένει στην ίδια κακή συνταγή της λιτότητας.  Για να αλλάξει η συντηρητική Ευρώπη χρειάζεται μια συντονισμένη προσπάθεια από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εκλογές του 2014 μπορεί να φαντάζουν μακρινές αλλά δεν είναι. Οι λαοί πρέπει να απαιτήσουν αυτό που τους ανήκει.

Σήμερα πρέπει να αναθεωρήσουμε και να απαιτήσουμε αλλαγή στις ποσοστώσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) σε βασικά αγροτικά προϊόντα που παράγει η χώρα μας. Σήμερα θα πρέπει να καταλήξουμε σε μια ξεκάθαρη ενεργειακή πολιτική και τη θέση του λιγνίτη. Σήμερα θα πρέπει να βάλουμε την πυξίδα για τον τουρισμό, την ναυτιλία, την παιδεία και την εξωτερική πολιτική σταθερά για τα επόμενα χρόνια. Αυτό προϋποθέτει δουλειά από όλους μας και ρήξη με την μεταπολιτευτική περίοδο, χωρίς να ξεχνάμε τα θετικά αλλά απαλείφοντας όλα τα αρνητικά που έφερε.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ενέπνευσαν έναν ολόκληρο λαό. Η σημερινή κοινωνία άλλαξε και αλλάζει ραγδαία. Το να μένουμε στάσιμοι είναι σαν να πηγαίνουμε προς τα πίσω. Εμπρός λοιπόν για τις αλλαγές, εμπρός λοιπόν για μια νέα κοινωνία.

Ανδρέα ζεις στην καρδιά και στην ψυχή μας ως φάρος για το μέλλον!
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This