Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Από τη Βιβλιοθήκη του Λαιμού θέλουμε να ενωθούμε με όλους όσους, σε όλη την Ευρώπη, γιορτάζουν την παγκόσμια Ημέρα Μουσικής παρουσιάζοντας συναυλίες με μουσική όλων των ειδών σε δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα, αίθουσες.....
Έτσι σκεφτήκαμε να σας προσφέρουμε κάποια μουσικά κομμάτια που συνδέουν τη μουσική και τη λογοτεχνία.

Take this waltz. Leonad Cohen τραγουδάει El pequeño vals vienés (Μικρό Βιεννέζικο βαλς) του ποιητή. Σας υπενθυμίζουμε ότι, στη Βιβλιοθήκη, μπορείτε να διαβάσετε όλα τα έργα του Λόρκα μεταφρασμένα στα ελληνικά

Sin hijo, ni árbol, ni libro (Χωρίς παιδί, δένδρο και βιβλίο) . Ο Silvio Rodríguez, ο τραγουδιστής της Kουβανικής Eπανάστασης και ιδρυτής της Καινούργιας Κουβανικής Τρόβας αφιερώνει το τραγούδι στους ανθρώπους που δεν κατάφεραν να κάνουν αυτό που θεωρείται ότι είναι απαραίτητα να πετύχει κανείς στην ζωή του: ούτε παιδί, ούτε δένδρο, ούτε βιβλίο. Και μας θυμίζει ότι οι άνθρωποι χωρίς ιστορία είναι η Ιστορία.

Stella splendens (Λαμπερό αστέρι), από το Libre vermell de Montserrat, επιμέλεια από το καταλανικό συγκρότημα. Μία μεσαιωνική μελωδία αφιερωμένη στην Παναγία, από μία συλλογή τραγουδιών του 14ου αιώνα, παρουσιάζεται από σύγχρονα και παραδοσιακά όργανα.

Город Золотой (Χρυσή πόλη). Το ρωσικό συγκρότημα Аквариум (Ακβάριουμ) τραγουδάει το ποίημα του Анри Волохонский (Ανρί Βαλαχόνσκι), εμπνευσμένο από το Βιβλίο, με μουσική του 16ου αιώνα.

Προτείνουμε και κάποια μυθιστορήματα στα οποία υπάρχει και η μουσική.
Ο κύριος Ρε Δίεση και η δεσποινίς Μι Ύφεση.
Ένας μουσικός-κουρδιστής εκκλησιαστικών οργάνων και οργανίστας προσπαθεί να φτιάξει μια χορωδία για να αντικαταστήσει με τις παιδικές φωνές ορισμένες νότες του κλαβιέ και προσπαθεί να φτιάξει ένα ανθρώπινο κι όχι μηχανικό μουσικό όργανο.

Μαθήματα πιάνου Jane Champion
Στο τέλος του 19ου αιώνα, η Άντα, μια κωφάλαλη νεαρή Σκοτσέζα και η μικρή κόρη της στέλνονται από το πατέρα της πρώτης στη Νέα Ζηλανδία για να παντρευτεί η Άντα ένα γαιοκτήμονα. Αυτός δέχεται οι δυο γυναίκες άλλα όχι το πιάνο που έφεραν μαζί τους. Η Άντα γνωρίζει τον Μπέινς, ο οποίος δέχεται να πάρει σπίτι το πιάνο... γεννιέται ένας δυνατός έρωτας... Από της ταινίας με τον ίδιο τίτλο.

Ο βιολιστής André Hodeir
Σ’ ένα διάδρομο του παρισινού μετρό, ένας βιολιστής με φθαρμένα ρούχα παίζει τα διασημότερα κομμάτια του κλασικού ρεπερτορίου. Οι περαστικοί δεν δίνουν καμία σημασία στο παίξιμό του, το οποίο είναι παρ’ όλα αυτά ενός βιρτουόζου.

Μπορείτε να βρείτε αυτά και άλλα βιβλία για τη μουσική στη Βιβλιοθήκη του Λαιμού.
Σας περιμένουμε!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This