Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Κυριακή 19 Αυγούστου 2012
Ημερομηνίες 23 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου
Συμμετέχοντες 40 Νέοι από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Ιταλία, την Κύπρο, το Μαυροβούνιο, την πΓΔΜ, τη Σερβία, την Τουρκία
Στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Νέα Γενιά σε Δράση’, δράση 3.1
Διοργανωτής Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών (CTP), με έδρα τον Λαιμό στο Δήμο Πρεσπών διοργανώνει φέτος για 9η φορά μια ανταλλαγή νέων με τίτλο «Η νεολαία δρα ενάντια στη Φτώχεια» στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Νέα Γενιά σε Δράση, δράση 3.1.1.
Το θέμα σχετίζεται με τη φτώχεια και την περιθωριοποίηση που είναι και προτεραιότητα του προγράμματος ‘Νέα Γενιά σε Δράση’ για το 2012 και έχουμε ως στόχο την ενεργοποίηση των νέων για να δράσουν ενάντια στη φτώχεια στις τοπικές τους κοινωνίες.
Η δράση βασίζεται σε δημιουργικές μεθοδολογίες και δραστηριότητες που θα ενισχύσουν την αυτο-έκφραση μέσα από την τέχνη, την πληροφορική και τη συζήτηση. Η ανταλλαγή θα φιλοξενήσει 40 νέους 18 – 25 ετών από 8 χώρες, την Ελλάδα την Αλβανία, την Ιταλία, την Κύπρο, το Μαυροβούνιο, την πΓΔΜ, τη Σερβία και την Τουρκία από διαφορετικό πολιτισμικό και κοινωνικό υπόβαθρο.
Χρησιμοποιώντας 5 επίπεδα (βήματα) της μη τυπικής μάθησης: πληροφόρηση, συζήτηση, δημιουργία, προώθηση και την εκστρατεία (campaigning) θα διασφαλίζει την από κάτω προς τα πάνω προσέγγιση από τη δημιουργία έως την εφαρμογή και την προώθηση με ένα ευρύ φάσμα δημιουργικών και θεωρητικών μεθοδολογιών (ζωγραφική, δράσεις δρόμου, λήψη βίντεο, αξιοποίηση διαδικτύου, συζητήσεις και Skype conference calls με διεθνείς ειδικούς).
Σημαντικό θα είναι η συναναστροφή με τη τοπική κοινωνία της Πρέσπα και έτσι προγραμματίζονται μια σειρά δράσεων που διευκολύνει τη γνωριμία, ανταλλαγή και συνύπαρξη των συμμετεχόντων με τους κατοίκους της περιοχής.

Ανοιχτές εκδηλώσεις και άλλες δράσεις

Πολιτιστική βραδιά: Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τη χώρα και την κουλτούρα τους σε μια βραδιά αφιερωμένη στην πολυπολιτισμικότητα.
Ανοιχτός Χώρος «Παρουσίασε τον Οργανισμό σου με έναν δημιουργικό τρόπο»: Η ομάδα κάθε χώρας παρουσιάζει τις δράσεις της
Poolparty στο Πλατυθέα
Έκθεση με τα αποτελέσματα των εργαστηρίων
Διαγωνισμός επιτραπέζιων παιχνιδιών
Το CTP Box: Επίσκεψη σε χωριά και προώθηση της ιδέας με ψυχαγωγικό τρόπο
Γενική Πρόβα της ‘Mission Impossible’ σε χωριό της Πρέσπας ‘Mission Impossible’ στη Φλώρινα: έπειτα από προετοιμασία των προηγούμενων ημερών, οι συμμετέχοντες θέτουν τις ιδέες τους σε πράξη και θα κλείνουν τον κύκλο της μη τυπικής μάθησης: με την εκστρατεία. Αυτός είναι και ο υψηλότερος στόχος της ανταλλαγής.

Επίσης όλες οι εργασίας, συζητήσεις, προβολές, ντοκιμαντέρ και εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Πολιτισμού μας και θα είναι ανοιχτές στην τοπική κοινωνία.


«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This