Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων και στις οικογένειες τους. Όσο για αυτούς που δεν τα κατάφεραν, να ξέρουν πως η ζωή είναι μια διαρκής πάλη και δεν πρέπει να το βάζουν κάτω. Τους αξίζουν τα συγχαρητήρια για τον αγώνα τους.

Ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας ανοίγεται. Ένα κεφάλαιο το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που μέχρι σήμερα γνωρίσατε. Η έναρξη της φοιτητικής ζωής ή η αναζήτηση για εργασία, που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι και ο συνδυασμός και των δύο,σας καθιστά ενεργούς πολίτες. Έχετε δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Η ανάληψη της σκυτάλης από εσάς μόνο αισιοδοξία μπορεί να μας γεμίζει, μιας και η πατρίδα μας σε αυτά τα δύσκολα χρόνια έχει μεγάλη ανάγκη από νέα μυαλά, με φρέσκες ιδέες και διάθεση για αλλαγή.

Σαφώς και η περίοδος την οποία διανύουμε είναι η δυσκολότερη των τελευταίων 30 χρόνων. Μέσα σε αυτά τα χρόνια γίνανε άλματα για την ελληνική κοινωνία αλλά δεν έλειψαν και τα κακώς κείμενα που δυστυχώς διαιωνίζονται μέχρι και σήμερα.

Η ελληνική παιδεία θέλει μια εκ βάθρον αλλαγή. Μια αλλαγή όμως που θα συμφωνηθεί από τις πολιτικές δυνάμεις και θα δημιουργήσει ένα νέο σύστημα εκπαίδευσης, σύγχρονο όπως αρμόζει στη χώρα μας, το οποίο δεν θα πρέπει να μεταβάλλεται από κυβέρνηση σε κυβέρνηση και από υπουργό σε υπουργό. Ο βασικός "σκελετός" του συστήματος θα πρέπει να είναι σταθερός και προσανατολισμένος προς μια κατεύθυνση. Επιτέλους θα πρέπει να αποφασίσουμε ποια εκπαίδευση θέλουμε.

Τα Α.Ε.Ι. (Πανεπιστήμιο και Τ.Ε.Ι.) αποτελούν ένα ζωτικής σημασίας κύτταρο της κοινωνία μας. Εκτός από την εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο των σπουδών, καλλιεργούν την σκέψη και τις ιδέες. Εαν δεν το δούμε ως πυλώνα της ελληνικής κοινωνίας αλλά στεγνά ως ένα εργαλείο δουλειάς, νομίζω πως συζητάμε σε λάθος βάση.

Καλή επιτυχία και με θάρρος δημιουργήστε το μέλλον που ονειρεύεστε !



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This