Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013


Να μια ευχάριστη έκπληξη για μικρούς και μεγάλους (που νιώθουν ακόμη παιδιά). Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης συνεχίζει μια σειρά από υπέροχες θεατρικές παραστάσεις. Είμαι σίγουρος πως και απο αυτήν την παράσταση όλοι θα φύγουν ευχαριστημένοι !!!

Σάββατο 19 – Κυριακή 20 Ιανουαρίου, 7 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης

Η παιδική – εφηβική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης γιορτάζει φέτος 15 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο κοινό της Κοζάνης. Οι παραγωγές είχαν πάντα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο, για να μυήσουν τους μικρούς θεατές στη θαυμαστή περιπέτεια του θεάτρου. Η παιδαγωγική αξία των παραστάσεων ποτέ δεν στηρίχτηκε στον στείρο διδακτισμό – στον οποίο πάντα αρέσκονται οι μεγάλοι – αλλά στη επιλογή των θεμάτων και σε μια ελεύθερη περιπλάνηση στις ανθρώπινες πράξεις, στα διλήμματα που η ζωή φέρνει μπροστά μας, στα όνειρα που χάνονται ή γίνονται πραγματικότητα και τέλος στο πώς μπορούν οι άνθρωποι να ασκούν την ελεύθερη βούληση τους.

Για την μικρή επέτειο των 15 χρόνων διαλέξαμε μια σειρά από κόμικς, που εδώ και 40 περίπου χρόνια αγαπήθηκαν από πολλές γενιές. Τις διασκεδαστικές περιπέτειες του Αστερίξ και του Οβελίξ. Παρά την ευρύτατη διάδοση του κόμικ, ο Αστερίξ έγινε διάσημος, κυρίως από τις τέσσερις ταινίες που γυρίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Για τη δική μας παράσταση επιλέξαμε την ελεύθερη διασκευή του τεύχους «Οβελίξ και ΣΙΑ», ενσωματώνοντας στο σενάριο και άλλες στιγμές από άλλα τεύχη. Ως τίτλος στο έργο μας δόθηκε «Ο Αστερίξ και το χρέος». Ο Καίσαρας αδυνατώντας να νικήσει τους ανυπότακτους Γαλάτες και το μαγικό του φίλτρο, προσπαθεί να τους υποτάξει με οικονομικούς όρους. Πρέπει να τονίσουμε ότι οι περιπέτειες του Αστερίξ εμφανίζονται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή.

Διασκευή : Νίκος Κέφαλος
Σκηνοθεσία: μουσική επιμέλεια : Γιάννης Καραχισαρίδης
Σκηνικά κοστούμια φωτισμοί : Αντώνης Χαλκιάς
Χορογραφίες : Πάρης Μαντόπουλος
Μουσική διδασκαλία : Έμη Τσιούρα
Βοηθός σκηνοθέτη : Άσπα Σιώκου
Βοηθός σκηνογράφου : Δώρα Γαζή

Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης :

Αστερίξ : Στράτος Παλαιολόγος
Οβελίξ : Νικήτας Αναστόπουλος
Πανοραμίξ  Καίσαρας : Βασίλης Πουλάκος
Γιάπιους  Παρουνίξ : Μιχάλης Φραγκιαδάκης
Ματζεστίξ, Μαθουσαλίξ & Συγκλητικός : Γιώτης Βασιλειάδης
Μιμίνα : Μαρία Θρασυβουλίδου
Κακοφωνίξ  Σχολαστικάριους : Νίκος Κέφαλος
Κα Μαθουσαλίξ, Φραμπαλά Κλεοπάτρα : Πηνελόπη Τσουτσουβά
Αλφαβητίξ, Συγκλητικός  Εκατόνταρχους Ανίκητους : Κώστας Κοττής
Αυτοματίξ  Συγκλητικός : Σάββας Σωτηρόπουλος

Γενική είσοδος για τους μεγάλους 8 € και για τα παιδιά 6 €.

Για τους «Φίλους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ: 6 €

Πληροφορίες στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ στην «Αίθουσα Τέχνης», στον ημιώροφο και στο τηλ. 24610-24062


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This