Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας διαβιβάζουμε, την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Δημοσίων Υπηρεσιών (EPSU), η οποία αναφέρεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για τη συλλογή 1 εκατ. υπογραφών, υπέρ της καθιέρωσης της ύδρευσης ως ανθρωπίνου δικαιώματος, με την παράκληση να διαβιβαστεί στα Σωματεία της δύναμής σας και στη συνέχεια να ενημερωθούν και να συμμετέχουν, με την υπογραφή τους, οι συνάδελφοί μας στους χώρους εργασίας.

Η EPSU αποφάσισε να προβεί σε αυτή την πρωτοβουλία, στο Συνέδριό της το 2009, η οποία μεταξύ άλλων, προβλέπει την κινητοποίηση των πολιτών και των εργαζομένων υπέρ του δικαιώματος στην ελεύθερη πρόσβαση στην ύδρευση και την αποχέτευση και ενάντια στις κυρίαρχες πολιτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για ιδιωτικοποίηση του Νερού, δεδομένου ότι είναι προφανείς οι επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων πολιτών, εξαιτίας της απελευθέρωσης της αγοράς και του ανταγωνισμού. Ιδιαίτερα σημαντική είναι αυτή η πρωτοβουλία για τη χώρα μας όπου, όπως θα γνωρίζετε, ετοιμάζουν, Κυβέρνηση και Τρόικα, να ιδιωτικοποιήσουν, εντός του 2013, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ (την ύδρευση της Αττικής και της Θεσσαλονίκης κατ’ αρχήν και θα ακολουθήσουν και οι επόμενες ιδιωτικοποιήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα).

Η Εκστρατεία διεξάγεται τόσο στο Διαδίκτυο όσο και στους δρόμους. Η συλλογή υπογράφουν μπορεί να γίνει τόσο μέσω της Ιστοσελίδας www.right2water.eu όσο και σε χαρτί. Εφόσον γίνουν σε χαρτί θα πρέπει να αποσταλούν στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ έως τα μέσα του μηνός Μαρτίου 2013, με δεδομένο ότι το πρόγραμμα αυτής της δράσης ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου 2013.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This