Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

"1. Καθένας έχει το δικαίωμα να κυκλοφορεί ελεύθερα και να εκλέγει τον τόπο της διαμονής του στο εσωτερικό ενός κράτους.
2. Καθένας έχει το δικαίωμα να εγκαταλείπει οποιαδήποτε χώρα, ακόμα και τη δική του, και να επιστρέφει σε αυτήν."

- Άρθρο 13 της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του ανθρώπου

Για πολλά χρόνια, οι δωρητές του UPA στήριξαν μια ομάδα δρομέων με το όνομα "Iqra'a" με σκοπό να χρηματοδοτήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παλαιστίνη. Τώρα είναι η ευκαιρία ο καθένας από εμάς να βοηθήσει την Παλαιστίνη υποστηρίζοντας τον πρώτο Μαραθώνιο στην Παλαιστίνη.

Δεν είναι μυστικό πως οι Παλαιστίνιοι ζουν υπό Ισραηλινή κατοχή και δεν μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα. Οι μετακινήσεις τους ελέγχονται από τον Ισραηλινό στρατό μέσα από έναν πολύπλοκο μηχανισμό οδοφραγμάτων, σημείων ελέγχων, στρατιωτικών ζωνών, τειχών  και μεροληπτικών νόμων. Για το που θα μπορεί να πάει κανείς εξαρτάται απο την ταυτότητα του, που έχει άδεια να πάει, από ποια πόλη κατάγεται ή με ποιόν/α είναι παντρεμένος/η.

Τι καλύτερο από το να επισημάνουμε τον περιορισμό των μετακινήσεων με έναν Μαραθώνιο στην Παλαιστίνη; Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Right to Movement με έδρα την Δανία, διοργανώνει ακριβώς αυτό. Στις 21 Απριλίου 2013 θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος Μαραθώνιος στην Παλαιστίνη ο οποίος ελπίζουν να αναδειχθεί στην εκδήλωση της χρονιάς.

Για την διοργάνωση του Μαραθώνιου δρόμου η Right to Movement δεν μπόρεσε να βρει μια διαδρομή 42 χιλιομέτρων στην Δυτική Όχθη. Γι αυτό ο μαραθώνιος θα ξεκινήσει απο την Εκκλησία της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ και θα απαρτίζεται από τέσσερις γύρους στην πόλη.

Για να τους βοηθήσουμε να γίνει αυτός ο Μαραθώνιος η UPA συνεργάζεται με τη Right to Movement ώστε να καλύψουν κάποια από τα έξοδα - όπως ασφάλεια, κλείσιμο οδών, χρονόμετρα και οτιδήποτε χρειάζεται για την προετοιμασία.

Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις κάνοντας μια δωρεά.
Περισσότερα εδώ





Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This