Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και μας θυμίζει την 21 Μαρτίου του 1960 όπου η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 νέοι άνθρωποι! Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

Σήμερα όμως όσο ποτέ άλλοτε είναι ανάγκη να φωνάξουμε ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ. Σήμερα, εν έτη 2013, τα φαντάσματα του παρελθόντος βρίσκονται προ των πυλών και προσπαθούν να εισβάλλουν στα όνειρα μας. Οι νέοι άνθρωποι πρωτίστως θα πρέπει να μην ανεχόμαστε την ξενοφοβία και τον ρατσισμό και να θυμηθούμε την ιστορία, που δεν είναι και τόσο μακρινή, και να συλλογιστούμε όλα τα δεινά που επέφερε ο φασισμός στην ανθρωπότητα. Μέσα από την ανέχεια και τις αντιξοότητες, οι φασίστες της τότε εποχής "εκμεταλλεύτηκαν" τον λαό για να επιβάλλουν την δική τους άποψη. Μια άποψη που οδήγησε στο θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους, που πότισε με το δηλητήριο του ρατσισμού άλλους τόσους, οι οποίοι χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματικά τους χωρίζει ή τους ενώνει με τον συνάνθρωπο, στα τυφλά έβγαλαν όλο τους το μένος. Ξεκίνησε από το χρώμα, προχώρησε στην φυλή, έφτασε στα άτομα με αναπηρίες και επεκτάθηκε στους "αντιφρονούντες", στην ελευθερία του λόγου και της γνώμης.

Αυτό το (αντί)κοινωνικό φαινόμενο του ρατσισμού που το χρησιμοποιούν οι φασιστικές συμμορίες κατά κόρον δεν χωρά σε μια σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία. Με την παιδεία ως αιχμή του δόρατος και ανοιχτό μυαλό καταδικάζουμε κάθε φαινόμενο φυλετικής διάκρισης και ρατσισμού σε όλες τους τις εκφάνσεις. Γνωρίζοντας πως όλοι είμαστε διαφορετικοί, αλλά όλοι ίσοι, μπορούμε να οικοδομήσουμε μια καλύτερα κοινωνία, ένα καλύτερο αύριο.    




Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This