Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Την θλιβερή επέτειο από τα τραγικά γεγονότα του Ολοκαυτώματος της πόλης στις 6 Μαρτίου 1943 από τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής τίμησαν το πρωί της Κυριακής στα Σέρβια. Δεκάδες θύματα καθώς και ο αναγκαστικός ξεριζωμός όλων των κατοίκων των Σερβίων ήταν οι επίσης τραγικές συνέπειες της επταήμερης θηριωδίας των κατακτητών.

Εβδομήντα χρόνια μετά ο Δήμος Σερβίων - Βελβεντού, εκπρόσωποι φορέων και αντιστασιακών οργανώσεων, και κάτοικοι της περιοχής απέτισαν φόρο τιμής κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο της Κεντρικής Πλατείας Σερβίων. Στα μηνύματα ενότητας και αλληλεγγύης που αναδεικνύονται από τους αγώνες την περίοδο της κατοχής και ειδικότερα μετά τα τραγικά γεγονότα της 6ης Μαρτίου 1943 αναφέρθηκαν ο Δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης κ. Ιωάννης Σόκουτης ενώ αναλυτικά στα γεγονότα αλλά και στο βαρύ φόρο αίματος που ΄΄πλήρωσε΄΄ η ευρύτερη περιοχή του Δήμου αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Ζιούζιος.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This