Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

Μετά τη συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας να λάβει σοβαρά και ουσιαστικά υπόψη του τις παρατηρήσεις της επιτροπής και να προβεί στον επανασχεδιασμό του ΑΘΗΝΑ με βάση τα γενικά και ευρείας αποδοχής κριτήρια που προβλέπονται στο νόμο και εφαρμόζονται με τεκμηριωμένο, ενιαίο και διαφανή τρόπο, ώστε το σχέδιο ΑΘΗΝΑ να καταστεί ένα πραγματικό μεταρρυθμιστικό βήμα με την συναίνεση της ακαδημαϊκής κοινότητας, των τοπικών κοινωνιών, των φοιτητών και των οικογενειών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεία του Κινήματος, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννη Μανιάτη, την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο, Εύη Χριστοφιλοπούλου, το Συντονιστή Οργανωτικής Γραμματείας, Πάρι Κουκουλόπουλο, το μέλος της Γραμματείας Παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, Χρήστο Πρωτόπαππα και τον Γραμματέα του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Νικηφόρο, συναντήθηκε χθες με τον Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και συνεργάτες του.
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ έθεσε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τόσο την εξειδίκευση των κριτηρίων, όσο και την τεκμηριωμένη και πειστική εφαρμογή τους στις επιμέρους περιπτώσεις, με στόχο η τελική μορφή του σχεδίου να είναι ευρύτατα αποδεκτή από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες. Το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε και κινείται πάντα με μόνο γνώμονα μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτή είναι η επείγουσα αναπτυξιακή και κοινωνική ανάγκη της χώρας προς όφελος της νέας γενιάς.
Περιμένουμε, συνεπώς, η τελική μορφή του ΑΘΗΝΑ, μετά τον επανασχεδιασμό και την ενσωμάτωση όλων των παραπάνω παραμέτρων, να ανταποκρίνεται στο στόχο που καλείται να υπηρετήσει.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This