Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Οκτώ προτάσεις βελτίωσης του νομοσχεδίου για τις ρυθμίσεις δανείων κατέθεσε ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, προκειμένου να ενταχθούν στις ρυθμίσεις όλοι όσοι θέλουν να αποπληρώσουν τα δάνεια μέσω του νέου νόμου ανεξάρτητα από την ιδιότητα τους, μισθωτοί συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες κλπ. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη επέκτασης μέχρι 31-12-2014 της απαγόρευσης πλειστηριασμών.
Επιπλέον, ο Βουλευτής, Βασίλης Κεγκέρογλου, που ήταν και ο αρμόδιος Υφυπουργός για την εφαρμογή του ν.3869/10, που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε τις προτάσεις του και μεταξύ άλλων προτείνει τη διατήρηση της υποχρεωτικότητας του εξωδικαστικού συμβιβασμού και εφόσον οι τράπεζες συγκροτήσουν αρμόδια τμήματα θα αποφευχθεί ο συνωστισμός και η μακρόχρονη αναμονή στα Ειρηνοδικεία.
Επίσης, ο Βουλευτής προτείνει να εντάσσονται στις ρυθμίσεις αυτού του νόμου και οι επαγγελματίες επισημαίνοντας ότι χρειάζονται νέοι κανόνες ρύθμισης και για τα επιχειρηματικά δάνεια.

Συγκεκριμένα οι προτάσεις έχουν ως εξής:
1) Παράταση της προστασίας από πλειστηριασμούς τουλάχιστον έως 31-12-2014
2) Να επεκταθεί η ισχύς του νόμου εκτός από τα εξυπηρετούμενα δάνεια και σ’ αυτά που σταμάτησαν να εξυπηρετούνται τους τελευταίους 18 μήνες, ανεξάρτητα από το επάγγελμα του οφειλέτη .
3)Να αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια
4)Να ενταχθούν και τα δάνεια του ΟΕΚ
Ως προς τις αλλαγές στον ν. 3869/10:
5)Να μην καταργηθεί αλλά να αναβαθμιστεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για να μην δημιουργηθεί περαιτέρω συσσώρευση υποθέσεων στα ειρηνοδικεία
6)Η υποχρέωση της καταβολής του 10% να ισχύει ΜΟΝΟ όταν η τράπεζα ανταποκριθεί, επί της ουσίας, στον εξωδικαστικό ή προδικαστικό συμβιβασμό και καταθέσει συγκεκριμένη αντιπρόταση και εφόσον αυτή δεν θα γίνει δεκτή από τον οφειλέτη.
7)Να ενταχθούν στον ν. 3869/10 και οι επαγγελματίες
8)Να θεσμοθετηθεί ο ακατάσχετος ατομικός, τραπεζικός λογ/σμός 1500 Ευρώ, κοινός 2000 Ευρώ.

Τέλος αναφερόμενος στη στάση ορισμένων κομμάτων επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε καταψηφίσει τον Ν. 3869 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επί τις αρχής και επί όλων των άρθρων σήμερα εμφανίζεται ως ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής του « Ελπίζω αυτή ότι αυτή η αλλαγή στάσης να είναι πραγματική πολιτική μεταμέλεια» είπε ο Βουλευτής και έκλεισε την τοποθέτησή του καλώντας τον Υπουργό να αποδεχθεί τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για να «ψηφίσουμε έναν αποτελεσματικό νόμο που θα επιλύσει σοβαρά προβλήματα της Ελληνικής Κοινωνίας»

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This