Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Οι κλήσεις, τα μηνύματα και το «κατέβασμα» δεδομένων, μέσω των κινητών μας τηλεφώνων στο εξωτερικό, κοστίζουν, λιγότερο, από την 1η Ιουλίου 2013.Η μείωση των τιμών, για την περιαγωγή, είναι ένας αγώνας, που δίνουμε, οι Ενώσεις Καταναλωτών –μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών (BEUC), στην Ευρώπη, εδώ και πολλά χρόνια. Από το 2007, η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε τα πρώτα βήματα, για να ρυθμίσει τις υπερβολικές και ανεξέλεγκτες χρεώσεις, για την περιαγωγή. Οι διαφορετικές τιμές, που ισχύουν, εντός συνόρων ενός κράτους – μέλους και εκτός αυτών των συνόρων, ουσιαστικά, ανατρέπουν την έννοια της Ενιαίας Αγοράς. 72% των ταξιδιωτών περιορίζουν τη χρήση του κινητού τηλεφώνου τους, στο εξωτερικό, γιατί φοβούνται υψηλές χρεώσεις. Αργά, αλλά σταθερά, οι χρεώσεις αυτές μειώνονται, πλέον, χρόνο με το χρόνο.

Όμως, έχουμε ακόμα δρόμο, μπροστά μας. Οι τιμές, για το «κατέβασμα» δεδομένων, στο εξωτερικό, εξακολουθούν να είναι υψηλές. Ένα Gigabyte μπορεί να στοιχίσει ακόμα και 460 ευρώ. Επίσης, πρέπει να παρακολουθούμε, στενά, την εξέλιξη των τιμών και του ανταγωνισμού. Υπάρχει περίπτωση όλες οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να ορίσουν τις τιμές περιαγωγής, γύρω στα όρια, που θέτει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ή μπορεί να αυξήσουν τις εθνικές χρεώσεις, ή να μειώσουν τον ελεύθερο χρόνο ομιλίας. Οι Ενώσεις Καταναλωτών περιμένουμε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Σεπτέμβριο του 2013, όπου ελπίζουμε ότι θα προταθεί η κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής.

Οι τιμές, για την περιαγωγή, που ισχύουν, σήμερα, (χωρίς Φ.Π.Α.), είναι:


1η Ιουλίου 2012
1η Ιουλίου 2013
1η Ιουλίου 2014

Δεδομένα ανά (MB)
70 σεντς
45 σεντς
20 σεντς
Εξερχόμενες φωνητικές κλήσεις (ανά λεπτό)
29 σεντς
24 σεντς
19 σεντς
Εισερχόμενες φωνητικές κλήσεις (ανά λεπτό)
8 σεντς
7 σεντς
5 σεντς
Γραπτά μηνύματα (ανά μήνυμα)
9 σεντς
8 σεντς


Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., στο γνωστό τηλέφωνο 2461042282, από τις 8:30 έως τις 12:30
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This