Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Το 1ο Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) θα λειτουργήσει στα Σέρβια. Η σχετική πρόταση του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για την ίδρυση και λειτουργία του ΚΗΦΗ στα Σέρβια εγκρίθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης  Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 180.000€.

Τα ΚΗΦΗ παρέχουν υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και τα μέλη της οικογένειάς τους αδυνατούν να τους φροντίσουν είτε γιατί εργάζονται είτε γιατί αντιμετωπίζουν οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα.

Σε οργανωμένους χώρους παρέχεται νοσηλευτική φροντίδα, φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης, ατομική υγιεινή, ενώ υλοποιούνται προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Το ΚΗΦΗ του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού θα στελεχωθεί με νοσηλευτή, κοινωνικό φροντιστή και βοηθητικό προσωπικό.

Η λειτουργία του ΚΗΦΗ έρχεται να ενισχύσει το πλαίσιο δομών και δράσεων του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού που σχετίζονται με την ουσιαστική στήριξη κοινωνικά αδύναμων πολιτών και ασθενέστερων ομάδων.

Εκτός από τις δομές πρόνοιας που λειτουργούν και στις οποίες προστίθεται το ΚΗΦΗ η Δημοτική Αρχή, υλοποιεί μία σειρά δράσεων που στόχο έχουν την στήριξη των δημοτών αυτήν την δύσκολη για τους πολίτες περίοδο.

Όπως και πέρυσι ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού θα προχωρήσει στη διανομή ξυλοκάρβουνου (την περασμένη χειμερινή περίοδο ενισχύθηκαν περισσότερες από 300 οικογένειες)

Επίσης έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από τον Δήμο σε συνεργασία με το Δασαρχείο για την ετήσια καυσοξύλευση που αφορά κατοίκους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του δήμου. Την προηγούμενη χρονιά μέσα από αυτή τη διαδικασία ωφελήθηκαν 800 περίπου πολίτες.

Παράλληλα ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διανομής τροφίμων που υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και πέρυσι ωφελήθηκαν 2.705 δημότες ενώ υποστηρίζει και το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης Σερβίων Κοζάνης στα Σέρβια.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This