Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013
Σε μια εποχή ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών και προκλήσεων, όπου το παραδοσιακό σχολείο έχει εξαντλήσει τα όρια του, οι μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στην κοινωνία της γνώσης είναι λάθος να περιορίζονται στον τομέα της οικονομίας.

Η ευημερία μιας σύγχρονης κοινωνίας εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από την ικανότητα της να οργανώνει το κοινωνικό αγαθό της παιδείας στις απαιτητικές συνθήκες του διεθνούς ανταγωνισμού και να εξασφαλίζει συνθήκες ισότιμης πρόσβασης στη γνώση σε κάθε πολίτη, ώστε να αντιμετωπίσει τον τεχνολογικό αναλφαβητισμό που επηρεάζει καθοριστικά τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης της νέας γενιάς και απειλεί σοβαρά την συνοχή της κοινωνίας μας.

Τα μεγάλα αιτούμενα της ποιότητας στην εκπαίδευση και της κατοχύρωσης της ουσιαστικής ισότητας στις εκπαιδευτικές ευκαιρίες, δεν αντιμετωπίζονται:



  • με το δραματικό περιορισμό των απαιτούμενων πόρων
  • με τη διατήρηση της απομνημόνευσης που ακινητοποιεί και χειραγωγεί τη σκέψη των νέων παιδιών, προκαλώντας την οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών τους
  • με τις αριθμητικές αλχημείες του Υπουργείου Παιδείας, που έχουν αναστατώσει τη ζωή και τις οικογένειες χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Σε αυτές τις δύσκολες για την πατρίδα μας ώρες, το ανοικτό σχολείο είναι η μόνη προοδευτική και ανθρωπιστική λύση απέναντι στις αντιλήψεις του κρατισμού και στις δυνάμεις της ανεξέλεγκτης δράσης της αγοράς. Το σχολείο και το μέλλον των παιδιών μας πρέπει να συνδέονται με την πρόοδο και τις ανάγκες της κοινωνίας και δεν είναι δυνατό να υποτάσσεται σε καμιά κλαδική σκοπιμότητα.

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση πρέπει να στηριχθεί στη συλλογική ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων στη λειτουργία του και στον σοβαρό δημοκρατικό διάλογο, τη διαβούλευση και την συναίνεση.

Ευχόμαστε στους μαθητές που δοκιμάζουν τις αντοχές τους, στους εκπαιδευτικούς που μοχθούν και στους γονείς που συμπάσχουν, η νέα σχολική χρονιά να τους χαρίσει επιτυχίες και δικαίωση των κόπων τους.

N.E. ΠΑΣΟΚ ΚΟΖΑΝΗΣ
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This