Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Τρεις εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη στην Ορεινή Ζώνη του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και την εξαγγελία του για τη δημιουργία της πρώτης Πανελλαδικά Ζώνης Κτηνοτροφίας σε μία έκταση περίπου 150.000 στρεμμάτων (Καστανιά, Μεταξά, Λιβαδερό, Ελάτη), πραγματοποιήθηκε η πρώτη πειραματική αναχλόαση βοσκότοπου στην περιοχή της ΄΄Ντοβράς΄΄ σε υψόμετρο 1300 μέτρων.
Μετά και την άμεση συνεργασία αυτό το διάστημα μεταξύ Υπουργείου και Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, κλιμάκιο επιστημόνων από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προχώρησε στην πιλοτική σπορά στην περιοχή της ΄΄Ντοβράς΄΄, ενταγμένη στο πλαίσιο των δράσεων που σχετίζονται με τον εμπλουτισμό των βοσκοτόπων και την εξαγωγή συμπερασμάτων για την εφαρμογή τους στην ευρύτερη περιοχή.

Οι Ζώνες Κτηνοτροφίας «αποτελούν κοινόχρηστες περιοχές, στις οποίες οι κτηνοτρόφοι μπορούν να εγκατασταθούν οικειοθελώς, με στόχο την αύξηση της παραγωγής και του εισοδήματός τους. Προβλέπεται μεταξύ άλλων η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, δικτύων ηλεκτρισμού, ύδρευσης και διαχείρισης των απορριμμάτων και των αποβλήτων.

Στα πλεονεκτήματα χωροθέτησης και δημιουργίας των συγκεκριμένων Ζωνών, συμπεριλαμβάνονται:
• η μείωση του κόστους παραγωγής,
• η εφαρμοσμένη ημιεκτατική διατροφή των ζώων,
• η καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση του δυναμικού των βοσκοτόπων,
• η προστασία του περιβάλλοντος,
• η επιστημονική παρακολούθηση και ο έλεγχος υγείας των ζώων,
• η υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων με καθετοποίηση της παραγωγής,
• ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων.

Όλα τα παραπάνω στοχεύουν στην αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό της κτηνοτροφίας και στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This