Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014 και ώρα 11πμ, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, το μνημόσυνο Εθνικής Αντίστασης στη μνήμη των έξι (6) σφαγιασθέντων αντιστασιακών στο ΚΟΥΡΙ Πτολεμαΐδας, στις 5 Αυγούστου 1943, απ’ τα Γερμανικά Στρατεύματα κατοχής και τους αθλίους συνεργάτες τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί προ το Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στη λαϊκή αγορά Πτολεμαϊδας με τη συμμετοχή όλων των Οργανώσεων της ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Καλείστε να συμμετάσχετε σε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσουμε:

Την Έλλη Δημητριάδου – ετών 20,
τον Δημήτρη Θεοδωρίδη – ετών 29,
τον Κωνσταντίνο Ιωαννίδη – ετών 30,
τον Κωνσταντίνο Καραμπίνη – ετών 28,
τον Δημήτρη Παπαδόπουλο – ετών 25 και
τον Ευστράτιο Ταζούδη – ετών 31.

Τους έξι (6) αυτούς σφαγιασθέντες αντιστασιακούς στο ΚΟΥΡΙ Πτολεμαΐδας, οι οποίοι δεν άντεξαν να δούνε τους ξένους, να διαφεντεύουν τον τόπο τους γι’ αυτό και πήραν το δρόμο της τιμής, το δρόμο του καθήκοντος, πήραν το δρόμο του αγώνα και αφού οργανώθηκαν σε ομάδα υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, έστησαν το παράνομο ασύρματό τους σε μια χαράδρα – στο ΚΟΥΡΙ Πτολεμαΐδας – απ’ όπου και εξέδιδαν προκηρύξεις τις οποίες και κρυφά μοίραζαν στο λαό της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας, ώστε να ξεσηκωθεί μια ώρα γρηγορότερα ενάντια στον κατακτητή, ενάντια στον βάρβαρο εισβολέα.

Σύντομα όμως έγιναν αντιληπτοί από τους συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών, τους νέους εφιάλτες, οι οποίοι και τους κατέδωσαν στις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις και οποίες προσέτρεξαν πάραυτα με πάθος, μίσος και μανία τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν με τον πιο σκληρό και απάνθρωπο φανατισμό, στον πιο απαίσιο και φρικαλέο σφαγιασμό.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This