Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014


Ύστερα από τη συστηματική και συνεχή προσπάθεια της Διοίκησης του ΟΓΑ, το νέο Περιφερειακό Υποκατάστημα ΟΓΑ Δυτικής Μακεδονίας είναι γεγονός. Οι ασφαλισμένοι και επιδοματούχοι του, στους Νομούς: Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας που φτάνουν τις 63.000, δεν θα ταλαιπωρούνται πλέον με τις μετακινήσεις τους στην Θεσσαλονίκη ή στην Λάρισα. Αυτή η εξέλιξη είναι θετική για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, μιας και επιτυγχάνεται η άμεση εξυπηρέτηση των αγροτών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Με αυτό τον τρόπο το κράτος δείχνει και έμπρακτα πως βρίσκεται δίπλα στον αγρότη, δίπλα στους ανθρώπους που με κόπο και μόχθο παράγουν. Η λειτουργία όμως του υποκαταστήματος θα πρέπει να βελτιωθεί, στελεχώνοντας σταδιακά με περισσότερους εργαζομένους και έχοντας περισσότερες αρμοδιότητες, έτσι ώστε να φτάσουμε στην πραγματική αποκέντρωση των υπηρεσιών.

Αυτή η εξέλιξη δεν θα είχε πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον αυτή τη χρονική στιγμή, εάν δεν υπήρχε η ουσιαστική συμβολή του πρώην υποδιοικητή του ΟΓΑ κ. Μιχάλη Τζελέπη. Σημαντικό είναι πως και ο σημερινός υποδιοικητής κ. Κανέλλος Τούντας, που κατά δήλωση του, παραμένει αρωγός στην τελεσφόρηση αυτής της προσπάθειας, καθώς είναι υπέρμαχος της αποκέντρωσης των υπηρεσιών προς όφελος των αγροτών

Για να δημιουργήσουμε την σύγχρονη Ελλάδα, την Ελλάδα που θέλουμε, απαιτείται δουλειά, απαιτούνται διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα και στη νοοτροπία. Απαιτείται ένα νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο που κινητοποιεί τις δημιουργικές δυνάμεις, αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα, δίνει θέσεις εργασίας, δίνει εισόδημα και ευκαιρίες. Πάνω σε αυτές τις αλλαγές μπορούμε να οικοδομήσουμε το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης. Αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.



Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κοζάνης

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα πρέπει τα γραφεία να μεταφερθούν πιο κεντρικά (εντός πόλης) γιατί εκεί που ειναι χρειάζεται να πάρης ταξί η αν θέλεις να πας με αυτοκίνητο θέλεις και πυξίδα.Μήπως θα ήταν προτιμότερο να δωθούν γραφεία στην περιφέρεια που είναι πιο εύκολη η πρόσβαση με διάφορα ΜΜΜ. Ταλαιπωρία τόσα χρόνια ταλαιπωρία και τώρα;

Δημήτρης Ζιούζιος είπε...

Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο προφανώς και μας βρίσκει σύμφωνους. Σε αυτή όμως της συγκεκριμένη συγκυρία είναι σημαντικό που ξεκίνησε. Παρ' όλα αυτά χρειάζονται "τολμηρές" - ριζοσπαστικές αποφάσεις από τη διοίκηση του ΟΓΑ ώστε να υπάρξει πραγματική αποκέντρωση των υπηρεσιών και άρτια στελέχωση των περιφερειακών υποκαταστημάτων.