Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014


Το Γυμνάσιο Αιανής, είχε την τιμή να υποδεχθεί στον χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Αιανής τον Δρ Γκάρεθ Όουενς, Γλωσσολόγο- Αρχαιολόγο και συντονιστή του Προγράμματος «ERASMUS +» του ΤΕΙ Κρήτης. Ο διακεκριμένος Ελληνοβρετανός καθηγητής τα τελευταία έξι χρόνια ασχολείται με τη μελέτη του Δίσκου της Φαιστού, το αίνιγμα της Μινωικής Κρήτης και σε συνεργασία με τον καθηγητή Φωνητικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κ. Τζον Κόλεμαν έχουν δημοσιεύσει τη δική τους «Ανάγνωση» του Δίσκου της Φαιστού.

Οι μαθητές του Γυμνασίου, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του αρχαιολογικού μουσείου, αφού πήραν τα εύσημα του καθηγητή για την παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της αρχαίας ένδυσης και της παρασκευής του ψωμιού, απόλαυσαν την ομιλία του για τα «Μυστικά του Δίσκου της Φαιστού». Σε εκλαϊκευμένη γλώσσα, με ιδιαίτερο χιούμορ, οικεία διάθεση και έντονη αγάπη για τη δουλειά του και τη χώρα μας, κατάφερε να κερδίσει το κοινό και να αποκαλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μυστικά του «πρώτου μινωικού cd rom» όπως χαρακτηριστικά το χαρακτήρισε.
Σύμφωνα με τον κ. Όουενς ο Δίσκος της Φαιστού, είναι μια Επιγραφή. Με τη γραφή, πλησιάζουμε τη σκέψη, με τη σκέψη πλησιάζουμε τον άνθρωπο, και πλησιάζοντας τον, τον κατανοούμε, ενώ αναφέρθηκε σε έννοιες όπως Υγεία, Αγάπη, Οικογένεια, Εκπαίδευση, Συνεργασία και Έρευνα, αξίες που δεν έχουν αλλάξει στο πέρασμα των αιώνων.
Κλείνοντας την ομιλία του και αφού ευχαρίστησε για πολλοστή φορά τον κόσμο για την καταπληκτική φιλοξενία, καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This