Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Την μνήμη του Βελβεντινού Ιατρού Ιπποκράτη Παπαγεωργίου του Θωμά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, τον περασμένο Σεπτέμβρη σε ηλικία 97 ετών θα τιμήσει την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού/Δ.Κ. Βελβεντού και η σύσσωμη τοπική κοινωνία του Βελβεντού.
Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η ονοματοδοσία του δρόμου που διέρχεται μπροστά από το σπίτι της οικογένειας Παπαγεωργίου σε οδό «Ιατρών Θωμά & Ιπποκράτη Παπαγεωργίου» ενώ επίσης την Κυριακή θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιπποκράτη Παπαγεωργίου, στην Κεντρική Πλατεία Βελβεντού.

Ο Ιπποκράτης Παπαγεωργίου, ήταν μία ξεχωριστή προσωπικότητα επιτελώντας τεράστιο ιατρικό-κοινωνικό έργο και προσφέροντας τις υπηρεσίες του επί 60 περίπου χρόνια - ακόμη και στα βαθιά γεράματά του - στους κατοίκους του Βελβεντού και της ευρύτερης περιοχής ενώ είχε προηγηθεί μία ανάλογη πορεία του επίσης Ιατρού πατέρα του Θωμά Παπαγεωργίου. "Είναι υποχρέωσή μας να τιμήσουμε τη μνήμη του ανθρώπου που προσέφερε τα μέγιστα στην κοινωνία κάτω μάλιστα από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες" τόνισε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιο Κοσματόπουλο σημειώνοντας παράλληλα ότι "το επόμενο βήμα για τον Δήμο και την τοπική κοινωνία θα είναι η λειτουργία Ιατρικού μουσείου στην οικία της οικογένειας Παπαγεωργίου. Αυτή η υπενθύμιση θα κρατά για πάντα τον άνθρωπο-Ιατρό Ιπποκράτη Παπαγεωργίου ζωντανό στις διαδρομές της μνήμης μας".ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΜΝΗΜΗΣ & ΤΙΜΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

10:30 π.μ.: Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Βελβεντό θα ακολουθήσει η τελετή μετονομασίας της οδού «Ευθ. Μπουντώνα», που διέρχεται μπροστά από την οικία των αειμνήστων Θωμά και Ιπποκράτη Παπαγεωργίου, σε οδό «Ιατρών Θωμά & Ιπποκράτη Παπαγεωργίου».

11:00 π.μ.: Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού
Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Ιατρού Ιπποκράτη Παπαγεωργίου.
- Χαιρετισμοί
- Ομιλία/παρουσίαση του ανεκτίμητου έργου του, από τον κ. Ιωάννη Σόκουτη.

12:00 μ.μ: Κεντρική Πλατεία Βελβεντού
Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιατρού Ιπποκράτη Παπαγεωργίου από τον Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού κ. Αθανάσιο Κοσματόπουλο.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This