Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Οι Σύμβουλοι χωρίς Σύνορα (ΣχΣ) είναι η εθελοντική ομάδα παρέμβασης και δράσης της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής με αντικείμενο την παρέμβαση και στήριξη κοινωνικών ομάδων που πλήγηκαν από μαζικές καταστροφές. Δημιουργήθηκε το Σεπτέμβρη του 2007 αμέσως μετά τις καταστροφικές φωτιές που ξέσπασαν στους νομούς Ηλείας/ Μεσσηνίας/ Αρκαδίας

Σκοπός της ύπαρξης των ΣχΣ είναι η άμεση παρέμβαση και αντιμετώπιση των ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων που προκύπτουν ύστερα από μαζικές καταστροφές όσο και η συμβουλευτική υποστήριξη και ενημέρωση σε άτομα που χρειάζονται άμεση βοήθεια (κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες, άτομα απομονωμένα κλπ.).

Η ομάδα των ΣχΣ απαρτίζεται αποκλειστικά από εθελοντές οι οποίοι εργάζονται στο χώρο της ψυχικής υγείας: σύμβουλοι ψυχικής υγείας, ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές/τριες και κοινωνικοί λειτουργοί. Είναι επαγγελματίες διαφορετικών θεωρητικών θεραπευτικών προσεγγίσεων για την ψυχική υγεία και μέλη της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής. Έχουν λάβει δε πρόσθετες εκπαιδεύσεις με διεθνούς κύρους εκπαιδευτές για την Άμεση Παρέμβαση και Αντιμετώπιση Κρίσεων. Όλο αυτό έγινε χάρη στην προσπάθεια και επιμονή της Μίκας Φατούρου.

Πόροι των ΣχΣ αποτελούν οι προσφορές μελών, οι χορηγίες και η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής.
Δυστυχώς αυτή τη στιγμή παρόλο που υπάρχει ενεργό δυναμικό από εθελοντές των Σ.χ.Σ. η δράση τους είναι σε αδράνεια λόγω της έλλειψης των αναγκαίων πόρων. Αυτό είναι λυπηρό να θέλουμε να προσφέρουμε και να μη μπορούμε. Να υπάρχουν ανάγκες και να μη μπορούν να καλυφθούν.

«Δίνουμε το χέρι», στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν υποστεί τις καταστροφές στηρίζοντάς τους ψυχικά ώστε να δραστηριοποιηθούν και να αντιμετωπίσουν από μόνοι τους τις δυσάρεστες κοινωνικές, οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες. Από το 2007 έως το 2012 δραστηριοποιηθήκαμε στα χωριά του νομού Ηλείας όπου ένα μεγάλο κομμάτι από το φυσικό περιβάλλον τους «χάθηκε», περιουσίες καταστράφηκαν και οι κάτοικοι θρήνησαν την απώλεια αγαπημένων ανθρώπων που η πύρινη λαίλαπα δεν λυπήθηκε στο πέρασμά της.

Η θετική ανταπόκριση των κατοίκων καταδεικνύει την αναγκαιότητα ύπαρξης της παρέμβασης των ΣχΣ και ενισχύει τις προσπάθειες για διεύρυνσή της.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολύ καλή η δουλειά σου Δημήτρη...Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν μεγάλο έργο και αξίζει να τους αναφέρουμε....

Δημήτρης Ζιούζιος είπε...

Πράγματι αυτοί είναι Άνθρωποι

Unknown είπε...

Μπράβο, Δημήτρη για να θυμόμαστε που και που τι σημαίνει Άνθρωπος με Α κεφαλαίο

Unknown είπε...

Πολύ σημαντική η προσφορά αυτών των ανθρώπων και θα συμφωνήσω ότι αξίζει να τους αναφέρουμε

Unknown είπε...

Πολύ σημαντικό και δύσκολο το έργο αυτών των Ανθρώπων! Μπράβο σου που μας θύμησες με αυτόν τον τρόπο ότι δεν πρέπει να τους ξεχνάμε!

Unknown είπε...

είναι πολύ σημαντικό με αυτόν τον τρόπο να βοηθάμε τους ανρθρώπους που μας έχουν ανάγκη..

Unknown είπε...

ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ. ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.