Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Μέσα στο επικοινωνιακό αλαλούμ που έχει εγκλωβιστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με την κυβερνητική απραξία από την εκλογή της μέχρι σήμερα, εκδίδει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος, πράγμα αντισυνταγματικό και άδικο. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου συμπεριλαμβάνει την υποχρεωτική μεταφορά ακόμα και εκείνων των ποσών που χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών της Αυτοδιοίκησης, τη στιγμή που οι ανάγκες κοινωνικής πρόνοιας διογκώνονται διαρκώς και με απρόβλεπτο ρυθμό καθημερινά.

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση δεν έχει ούτε πρόγραμμα ούτε στόχο. Εκτός και εάν παρά την καθαρή λαϊκή εντολή να παραμείνουμε στο Ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «εντέχνως» να αφήνει να συμβεί το «ατύχημα». Αυτοί που καταγγέλαν τη μέθοδο της ΠΝΠ ως αντικοινοβουλευτική και αντιδημοκρατική και καλούσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράφει, σήμερα όχι μόνο χρησιμοποιούν αυτό το μοντέλο αλλά και με τον χείριστο τρόπο, καταργώντας ουσιαστικά τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης. Αυτή είναι η αλλαγή στον Καλλικράτη; Αυτές είναι οι αλλαγές που θέλουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Είναι η ώρα να αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ πως δεν είναι πλέον αντιπολίτευση. Χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση, αλλά με φρούδες υποσχέσεις προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό του πως όλα βαίνουν καλώς, ενώ ο χρόνος πιέζει και η οικονομία σβήνει.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This